Momentul acela când…

Există tendința în perioada asta, de a spune “momentul acela când… “ și hai să inseram aici o frază scurtă care descrie o situație stânjenitoare, sau grozavă, sau neobișnuită, iar cuvintele alăturate nu prea au ce cauta împreună în același context. Acum că știți la ce m-am referit, gândiți-vă la “momentul acela când… “ bărbatul își dă seama că îi este prea lene și decide că unele lucuri trebuie simplificate la maxim. Cât de mult posibil. Ce se întamplă atunci? Apar invențiile. Sau, în cazul masculului domestic, apar doleanțele pentru ceva mai simplu, mai eficient, care să îi consume energia la minim și să producă aceleași rezultate excelente care erau și până în acel moment, dacă nu mai bune.

Dar să luăm un caz concret. Bărbieritul. Da, ați citit bine. Bărbieritul. La început a fost cuțitul, probabil brișca cea de toate zilele. Apoi a fost un aparat simplu cu o lamă, care făcea același lucru, dar era mai ușor de înlocuit, mai ușor de curățat, eventual nu tăia jugulare ș.a.m.d. Mai apoi, au apărut aparatele mai complexe, cu 3 lame, cu o bandă (două, trei chiar) de soluție care să lase pielea fără de iritație, cu partea din față flexibilă să urmeze conturul feței, să dea masculul o dată din mână și să revină la fața fină pe care o aveau la pubertate (dar fără coșuri, bineînțeles). Și mai apoi, bărbații în continuare leneși din cale afară au inventat aparatul de retezat, a.k.a. trimmer-ul. Care să taie podoaba facială la milimetru. Nu contează care milimetru, primul, al doilea, al șaptelea…

Și masculul domestic se bucură de jucărioara nou achiziționată (nu așa facem toți, oare?, când avem o nouă achiziție) peste poate și îi place și o laudă la nesfârșit și tu te bucuri ca a găsit în sfârșit Nirvana și chinul să îl vezi cu barba crescută, dar nearanjată, se va încheia curând ! Și te bucuri că lenea va fi vindecată, pentru că nu se poate să fie mai ușor de atât, nu ?… Și intri în baie și ai… momentul ăla când vezi fire tăiate peste tot și singurul gând care îți vine în minte este « sper să își fi adus aminte să fi dat la o parte suportul de periuțe de dinți înainte să înceapă… »

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: