Shopping spree

În general, femeile simt un impuls să cumpere lucruri. Pur și simplu ne vine în minte că ar fi fain să avem și rochița aia. Rațiunea ne dă un ghiont ușor „nu ai bani” sau „nu ai timp acum de probat” sau „mai ai rochița aia și pe portocaliu, nu îți trebuie și pe verde”, dar imediat după un alter ego al nostru foarte interesant iese la bătaie: „ce, nu-mi permit?”, „lasă că dacă întârzii 10 minute, nu moare nimeni”, „am și pe portocaliu, dar uite ce bine arată și pe verde”. Și creierul nostru o ia razna. Been there, done that. Pur si simplu nu gândim clar. Și intrăm în magazin.

Totul a plecat de la o rochiță, însă te trezești la casă cu mult mai multe lucruri, dintre care nici unul nu este rochița respectivă. Sau orice alt obiect de îmbrăcăminte care să semene câtuși de puțin cu o rochiță. Din păcate nu mi-am putut da seama nici până acum de unde apare această nevoie. Această dorință.

În unele magazine din străinătate, la intrare, printre multele umerașe cu fel de fel de lucruri care NE TREBUIE, găsim prăbușiți pe canapele însoțitorii. Toți zbrobiți de atâta mers și aprobat că „îți stă bine, draga mea. Hai să mergem o dată.” Îi mai vezi că își aruncă și priviri înțelegătoare, zâmbete cu subînțeles și aruncă pe furiș o privire către pungile burdușite de cumpărături ale altora…

Cel mai bine te simți atunci când ești cu o altă femeie la cumpărături și ați trecut peste stânjeneala de la început când vă uitați împreună la aceleași haine chiar dacă nu vă plac în timp ce aruncați priviri altora care parcă vă cheamă să le probați.

Nimic nu se compară cu sentimentul că nu ești la cumpărături cu audiența (bărbații), ci cu o competiție din alt nivel, care nu poate să te atingă orice ar alege. Atunci știi că o să fie sinceră și o întrebi cum îți stă și primești un răspuns atât de sincer că te blochezi.  Un bărbat îți va spune mereu că îți stă bine, foarte bine sau în cel mai rău caz „draga mea, nu cred că te prinde culoarea asta” (asta când se chinuie să imite jargonul nostru pentru că îi e frică să apeleze la fraze de genul „hai naibii odată, că e a zecea bluză de felul ăsta pe care o probezi!!”). Însă o femeie în tumultul cumpărăturilor va fi groaznic de sinceră. Mai ales că atunci nu mai contează masculii. Contează să găsească ce are ea nevoie și uită să aibă grijă ce vorbește.

Cel mai bine îți e singură la un shopping spree. Însă sunt momente când ai îndoieli dacă ce ai ales este și ce ți se potrivește. Atunci ai nevoie să ai competiția cu tine. Expresia prietenei/prietenelor tale atunci când probezi hăinuțe e mai pertinentă decât orice oglindă. Dacă la un shopping spree ai aprobarea unei femei, poți fi convinsă că o să ai toate privirile întoarse după tine, indiferent de sex.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: