Let’s talk fashion, girls

Dress shabbily and they remember the dress; dress impeccably and they remember the woman – Coco Chanel

Cum vă place să să îmbrace bărbatul pe care îl aveți alături? Vă place să fie aranjat și să aibă un anumit gust în ce alege să arunce pe el, sau vă place să stea hainele pe el ca pe gard? Lor le comentați imediat dacă ceva nu le stă perfect. Dar la voi vă uitați? Cum vreți să arate hainele pe voi?

Cred că moda diferă de la persoană la persoană. Fiecare o vede diferit; după cum gândim diferit, ne și îmbrăcăm diferit. Însă eleganța este admirată și aprobată de către toți, indiferent de vârstă și posibilități materiale. Poate pantalonul ăla e făcut de Dolce&Gabbana și a costat sute de euro sau poate e făcut de H&M în Cambodgia și a costat câțiva euro. Nu contează. Este irelevant. Dacă ți se potrivește, go for it. Dacă nu îți pune în evidență frumusețea, lasă-l în magazin. Nu merită deranjul.

Hainele ne fac să ne simțim bine. Oare de ce ne place cum ne simțim când ieșim aranjate la un concert sau eveniment? Pentru că ne-am aranjat. Pentru că ne simțim bine în pielea noastră, în haine care ne plac și ne fac să ne simțim într-un anume fel: dorite de bărbați și invidiate de femei. Pentru că, hai să recunoaștem, dorim atenția pieței și invidia concurenței. Cel puțin eu recunosc deschis că asta vreau.

Din punctul meu de vedere, e mai măgulitor ca femeile să întoarcă privirea după o alta (și să rămână cu gura căscată la cum e îmbrăcată) decât bărbații. De ce? Pentru că bărbații au anumite ținte: picioare, păr, piept, fund. Femeile în schimb, te sfâșie din priviri. Ce frumos este să nu îți găsească cusur, nu?

Ce m-a determinat să scriu despre fashion este faptul că văd din ce în ce mai multe femei care se îmbracă într-un fel care cred ele că este atrăgător, dar din contră, mă fac să nu arunc o a doua privire.

Primul lucru de care trebuie să avem grijă este să avem hainele călcate. Poate unii vor râde, dar sunt multe femei care urăsc să calce haine (eu mă număr printre ele), dar ăsta nu e un motiv să ieșim cu ele boțite. Arată neglijență și delăsare. Cred că atunci când vrem să arătăm neglijent, totul trebuie luat în considerare și studiat la cel mai mic detaliu, ca neglijența să fie perfectă!

Al doilea lucru este: nu vă mai arătați lenjeria!!! Vă place să vedeți lenjeria bărbaților pe stradă? Mie nu îmi plac genul ăla de bărbați. Mi se pare de prost gust să văd sutienul prin bluză sau budigăii prin pantaloni mulați. Tocmai azi ce am văzut o colegă cu o bluză albă de sub care cerea atenție un sutien turcoaz. Mai venise și zilele trecute cu o bluză galbenă cu un design foarte frumos, dar cu sutien negru pe dedesubt. De ce?! Nu este sexy. Sexy este să îl lași pe el să-și imagineze modelul cupelor și unde se desface sutienul, nu să îi arăți atât lui cât și întregului oraș! Există sutiene de culori pale, care merg foarte bine cu bluzele transparente care sunt „la modă” în timpul verii.

În privința lenjeriei, înțeleg femeile care nu pot să poarte tanga, dar nu le înțeleg de ce poartă budigăi care le-au rămas mici și își ițesc linia prin pantalonii mulați pe care îi poartă. De ce purtăm pantaloni mulați? Că e la modă? Nu, vai. Ci ca să arătăm un fund, un picior, niște forme, ceva care să atragă atenția, pentru că dacă nu ar fi așa, ne-am îmbrăca în saci de postav. Cum ar putea acea fesă să fie atrăgătoare dacă e despărțită în două de un șanț?! Zic și eu.

Există lenjerie din dantelă care este pentru toată fesa. Și în același timp și pentru cealaltă fesă. Foarte comodă. Nu, nu se strică la spălat în mașina de spălat, mai ales dacă le puneți cu alte haine delicate, la programul de delicate (toate mașinile de spălat îl au!). În cel mai rău caz, spălați de mână 2-3 perechi de chiloți, că nu vă sare oja. Nu aia semi și nici gelul și nici acrilul. OK? Treceți peste. Există soluții. Se poate. Trebuie doar să se vrea, să se încerce. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: