Girl talk

Nu prea mă pricep a girl talk. Să stai și să vorbești despre chestii feminine mi se pare extenuant. Problema cea mai mare este că nu poți face girl talk cu oricine. Bineînțeles că discuțiile cele mai potrivite la locul la muncă sau cu femei cu care de abia ai făcut cunoștiință se referă strict la ce se vede exterior: oja de pe unghii, coafură, haine și accesorii.

Și începe… E acril? E semi(-permanentă, dar „permanentă” este subînțeles. Am aflat asta după ce am pus-o pe individă să repete de 3 ori ce a zis, că nu îmi dădeam seama ce înseamnă „semi”)? Ce cercei frumoși! I-ai luat din X magazin? Nu? Da’ de unde, că așa bine i-ai nimerit! Ah, din Italia?… Ce fain…

Ce culoare frumoasă ai la păr! Te-ai vopsit? Unde? E bună tipa? Să-mi dai numărul să-mi fac și eu programare, că uite ce fain îți șade ție!

Foarte obositor. Din punct de vedere social, atât este acceptabil. E small talk, dar în același timp girl talk, pentru că nu poți să incluzi un bărbat în acest tip de conversație fără să îi zâmbești frumos și să te scuzi din ochi că vorbești astfel de lucruri cu care el nu are absolut nici o treabă sau vreun interes.

Personal, nu fac complimente gratuit, doar pentru că așa se face. Dacă îmi place ceva, zic. Dacă nu, mă abțin. Iar dacă nu îmi place ceva, iar persoana respectivă îmi este apropiată îmi permit să o și întreb chestii mai directe referitor la subiect.

Sincer? Nu-mi place girl talk de tipul small talk. Vreau să știu chestii importante! Și sunt chiar foarte puține care se referă la sexul feminin. Majoritatea includ piața masculină. Dar, din păcate, nu poți să te duci la o tipă oarecare și să o întrebi: „auzi, vreau să știu dacă țipi când faci sex”. Sau „vreau să știu de ce nu îți cresc firele de păr în piele după ce te epilezi cu ceară”.

Sunt curioasă de anumite chestii tipic feminine, de exemplu fluxul menstrual, cum simt alte femei atunci când au un orgasm, care a fost cea mai perversă poziție în care au făcut sex, care a fost cea mai compromițătoare poziție în care au fost prinse (de părinți, prieteni, proprii copii sau străini), cum fac să se simtă sexy, care sunt zonele erogene și cum le-au descoperit, cum a fost primul contact sexual și cum au ajuns să fie în stare să își satisfacă bărbatul.

Bineînțeles vreau să știu de ce au pică pe alte femei. De ce nu suportă să vadă alte femei îmbrăcate foarte elegant și pe tocuri stiletto fără să le considere că sunt pisi. De ce consideră că fetele care au ceva mușchi pe ele (mai mult sau mai puțin vizibili) nu arată bine. De ce sunt rele când vine vorba de alte femei care ar avea nevoie de ajutorul lor, dar nu par să fie pe aceeași lungime de undă cu ele. De ce trebuie să critice femeile care sunt mame și încearcă să își crească copilul cum pot mai bine? De ce nu pot fi deschise și politicoase cu absolut toată lumea, nu doar cu reprezentanții sexului opus?

Chiar mi-ar plăcea să pot să stau de vorbă cu femei. Real girl talk, nu ascunzișuri, nu jumătăți de măsură, nu fraze cu subînțeles. Discuții directe și sincere. Fără să se simtă vinovate sau judecate pentru cum gândesc. Vreau să înțeleg perspectiva altor femei.

Singura speranță este că simți că avansezi puțin în direcția bună când încep schimburile de rețete cu respectiva tipă. Să îți împărtășească ce îi face stomacul să trepideze de bucurie nu e chiar de ici, de colo, nu?

Oh, dar și ce mi-ar plăcea să pot să am o discuție deschisă complet cu un bărbat! Atunci ar deveni mai interesantă toată treaba…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: