Femeile bolind

Pe de altă parte, nici noi nu suntem mai prejos. Multe nu se lasă în baza unei dureri de cap răzlețe. Nu, nu, nu. Sunt multe femei care zici că sunt zombie atunci când le vine menstruația. Nu am ce comenta privitor la durere, pentru că fiecare are o toleranță mai mare sau mai mică a durerii. Poate unele au dureri foarte mari. Ceea ce mi se pare straniu este că sunt multe femei care zic că sunt bolnave sau că „au probleme”. Erm… how’s that a problem? Nu îmi pot da seama. Mi se pare ușor ipocrizie. Zi că ești la menstruație și nu ți-e bine. De ce trebuie să ne ascundem sau să ne prefacem că ceva foarte natural nu are loc în corpul nostru?!

Da, dacă ai menstruație continuă o lună de zile, atunci chiar ai o problemă, dar altfel, unde e problema? Ești însărcinată și ai avut avort spontan? (se poate întâmpla) Atunci, da, ai o problemă, una chiar mare. Dar chiar nu cred că în starea aia te-ai plimba pe stradă liniștită verificând veridicitatea reclamei de la Always.

Ah și mai e clasica durere de cap atunci când partenerul are chef de tăvăleală. Dacă chiar suntem pe lângă iubiți, prieteni adevărați, nu ar fi mai ușor să spunem că nu avem chef? Decât să dăm vina pe o durere, poate chiar fictivă? Că doar nu vrem să ne doară nimic, nu? Poate, doar așa de diversificare, încercați și cu dureri de burtă, de urechi, oboseală cronică la așternuturi șifonate, sau poate alergie la p*** pentru seara respectivă.

De ce nu putem fi sinceri? Ne ascundem după măști. Spunem lucrurile pe ocolite și nu vrem să admitem că uneori chiar nu avem nevoie de sex, ci de un film prost, dar haios.

Atunci când femeile bolesc, bărbații intră în transă. Nu știu ce medicamente sunt în casă, pentru că bineînțeles ei nu le folosesc niciodată. Doar de aia sunt bărbați, să suporte tot și toate, nu să se doftoricească cu pilule. În plus, nu știu cum să se comporte. Se tot rotește în jurul tău ca nebunul, nu are stare și te întreabă din 10 în 10 minute dacă ești bine. De parcă ți-ar trece așa repede.

Ah, și să te ferească Dumnezeu să fii bolnavă pentru mai mult timp. Nu vor fi în stare să țină casa în ordine, nici curată și nici să fii cu toate la zi, că deh, după ce fac orice mic task, trebuie odihnă multă și un meci sau un joc de recuperare psihică pentru munca depusă.

Mai în glumă, mai în serios, tuturor ne este greu atunci când partenerul este bolnav. Chit că ne manipulează foarte frumos, chit că chiar îi e rău. Cred că nu ar trebui să fim ipocriți cu privire la ceva dureri închipuite doar pentru a primi puțină atenție. Mai ales noi femeile. Că doar putem să îi avem la degetul mic prin alte mijloace, muuult mai interesante.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: