Gustărica de la 2

Mulți au tendința să mânânce de stres, când se uită la televizor sau pur și simplu dacă li se oferă ceva. Putem să zicem „nu” dacă nu vrem sau dacă ținem o anume dietă din diverse motive. Nu trebuie să ne rușinăm, dar nici nu suntem obligați să ne motivăm decizia.

Dar, dacă aveți poftă de o gustărică, nu vă aruncați din prima în chips-uri sau biscuiți cu ciocolată. Un măr poate să ajute. O portocală felii cu scorțisoară pe deasupra intră excelent. Practic fructele pot oferi zaharurile de care aveți nevoie (în caz că râvniți un ceva dulce). Câteva nuci sau alune pot oferi crănțăneala de care aveți nevoie, nu trebuie să fie pâine uscată cu arome ciudate. Chiar și un iaurt cu scorțișoară vă poate da acea senzație de prospețime, în caz că vreți ceva, dar nu știți ce.

Recunosc că ideea de scorțișoară pe iaurt mi s-a spus de către cineva drag. Iar iaurtul din discuție era cu 0% grăsime. Eu am trișat bineînțeles și am pus scorțișoara pe un iaurt cremos cu mai multe procente de grăsime, dar care și-a făcut treaba excelent. Încercați!

Mâncarea este cel mai des folosit antidepresiv, dar nu trebuie să fie așa. Nu trebuie să ne afundăm în cotlete și grăsimi ca să ne simțim bine. Mâncăm ca să trăim, nu trăim ca să mâncăm. Nu? :-)

IMAG0322.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: