Limonada leneșilor

Cât a fost vară (că deh, de acum putem să considerăm deja că vine iarna) am tot căutat metode să slăbim ca să arătăm bine pe plajă sau pur și simplu să ne simțim mai ușori.

Un lucru care ajută destul de mult este renunțarea la sucuri. Orice fel de sucuri din comerț. Începând cu Pepsi și sfârșind cu Timbark. Sunt pline de zahăr și știm prea bine că zahărul nu face bine.

Prin urmare, putem să facem noi sucurile noastre în casă, care să ne dea aportul de zahăr de care corpul are nevoie.

Un fresh de portocale sau un suc de mere proaspăt stors ar fi excelent, dar portocalele nu sunt chiar la forma lor maximă de zemozitate în perioada verii, iar să stai să storci mere acasă îți trebuie aparatură, nu glumă. Așa că ne întoarcem spre clasica lămâie. Pentru care nu ai nevoie decât de un storcător de citrice, care poate fi și manual.

Luăm un kil-două-trei de lămâi și ne învingem o singură dată lenea și le stoarcem pe toate dintr-un foc ca să avem ceva proaspăt și bun pentru restul verii. Le stoarcem cu sârg și le punem în pungi pentru gheață de unică folosință sau în suport de plastic pentru gheață, în funcție de ce avem la îndemână și ne satisface psihic.

DSC05572_m.JPG

Eu prefer pungile pentru gheață de unică folosință, pentru că vreau gheață în suportul pentru gheață :-)

Când sunt înghețate bocnă, putem să ne facem de cap. La un pahar normal de 250ml, 4 cuburi ar fi de ajuns ca să înțelegi ceva din lămâia aia, dar rămâne la latitudinea fiecăruia cât de tare vrea limonada. Se toarnă și apă deasupra, bineînțeles, dar fiindcă lămâia vine din congelator, nu mai trebuie altceva pentru a avea parte de o limonadă răcoritoare.

DSC05602_m.JPG

Se poate bea ca atare sau se poate adăuga niște miere pentru un gust mai parfumat și o idee mai dulce. Face foarte bine corpului pe timp de vară și nu numai, și ne dă un plus de vitamină C în corp, pe lângă fructoză.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: