De crănțănit

Îmi plac crănțănelele. Nu pot să îmi dau seama de ce, dar mi-au plăcut mereu. Și am avut norocul să aflu o rețetă foarte rapidă și ușoară pentru a face ceva bun de crănțănit.

Migdale prăjite în ulei de măsline! Se pun 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și se încinge bine. Se adaugă 200g de migdale crude. Se lasă puțin la foc iute și apoi când au mai tras puțin uleiul în ele, se dă focul încet. Se amestecă aproape continuu. Când și-au schimbat culoarea și încep să pocnească, se dau de pe foc. Dacă sunt prea lucioase, e posibil să fie prea mult ulei care se poate absorbi foarte ușor cu un prosop de bucătărie din hârtie.

Se pune sare fină peste și se amestecă și ta-da! Sunt gata!

Trebuie totuși lăsate să se răcească bine pentru că prind și țin foarte multă căldură în ele. Altfel, se pot mânca ca atare sau ca și crănțănele într-o salată deșucheată.

Da, migdalele crude sunt foarte bune organismului, dar atâta timp cât le prăjim noi, controlat în puțin ulei, cred că nici cele prăjite nu sunt rele. Nu? :-)

S-aveți poftă!

DSC05610_m.JPG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.