Îmi plac crănțănelele. Nu pot să îmi dau seama de ce, dar mi-au plăcut mereu. Și am avut norocul să aflu o rețetă foarte rapidă și ușoară pentru a face ceva bun de crănțănit.
Migdale prăjite în ulei de măsline! Se pun 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și se încinge bine. Se adaugă 200g de migdale crude. Se lasă puțin la foc iute și apoi când au mai tras puțin uleiul în ele, se dă focul încet. Se amestecă aproape continuu. Când și-au schimbat culoarea și încep să pocnească, se dau de pe foc. Dacă sunt prea lucioase, e posibil să fie prea mult ulei care se poate absorbi foarte ușor cu un prosop de bucătărie din hârtie.
Se pune sare fină peste și se amestecă și ta-da! Sunt gata!
Trebuie totuși lăsate să se răcească bine pentru că prind și țin foarte multă căldură în ele. Altfel, se pot mânca ca atare sau ca și crănțănele într-o salată deșucheată.
Da, migdalele crude sunt foarte bune organismului, dar atâta timp cât le prăjim noi, controlat în puțin ulei, cred că nici cele prăjite nu sunt rele. Nu? :-)
S-aveți poftă!
Leave a Reply