Ceaiul verde

Prima mea întâlnire (conștientă) cu ceaiul verde a fost când am băut prima dată matcha. Matcha este pudră de ceai verde japonez care se folosește în ceremonia ceaiului japoneză. Spun ceremonia ceaiului japoneză, pentru că mai există și alte tipuri de ceremonii ale ceaiului (chinezească, coreeană, vietnameză, indiană) și acestea se deosebesc între ele.

Mi-a plăcut foarte mult gustul, dar și ceremonia în sine și mi-a făcut plăcere să o învăț. Totuși pentru a o putea face corect, ai nevoie de destul de multe ustensile speciale. Din această cauză, m-am reorientat spre ceaiul verde japonez sub formă de frunze. Gustul este ușor diferit, dar mi s-a părut mai pe placul meu.

DSC05560_m.JPG

Bineînțeles că planta de ceai este procesată în mai multe feluri până să ajungă în comerț și astfel se produc ceaiuri de calitate diferită. Sunt ceaiuri verzi care nu îmi plac deloc (majoritatea celor chinezești), iar altele din care pot să beau 4 căni pe zi.

Ceaiul verde este un antioxidant foarte bun și se spune că ajută la slăbire (are într-adevăr un efect diuretic mai mult sau mai puțin pregnant, în funcție de organism), dar să nu vă imaginați că beți o cană și ați slăbit 3 kg. Este foarte departe de adevăr. Nimic nu poate înlocui o dietă corectă de fructe, legume și proteine și sport.

Deși îl beau foarte tare, nu pot să zic că mă mai trezește așa cum făcea la început și în timp pentru mine ceaiul verde japonez a devenit un fel de dependență și îl recomand.

Nimic nu se compară cu o cană de ceai verde japonez fierbinte… :)

DSC05504_m.JPG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: