Superalimente

Mama mea este de parere că îți face bine doar ceea ce este cultivat și recoltat din țara ta, din glia părintească ocrotită de sute de ani între niște granițe relativ bine definite.

Iar în ultimul timp parcă s-a început și în supermarketuri-le noastre să aibă mai multă căutare produsele care sunt făcute local, branduite „Made in Romania” sau „Fabricat în România”, în funcție de marcă.

Poate într-adevăr energia locului de unde te tragi ajută cel mai mult atunci când vine vorba de nutriție, dar există unele alimente pe pământul acesta care îți fac bine și au un aport excelent de proteine, aminoacizi și vitamine care fac de râs orice aliment local pe care îl consideram grozav. Se numesc superalimente.

Chlorella și spirulina, spre exemplu. Ele trăiesc în apă pentru că una este o algă, iar cealaltă este o bacterie. Faza e că fac bine tuturor. Nu au preferințe de rasă sau popor, mai ales că nu locuiește nici un om în apă (acest lucru scutură bine teoria mamei, dar o mai las puțin până îi zic :) )

DSC05738_m.JPG
Spirulină
DSC05757_m.JPG
Chlorella

Ambele sunt extraordinare din punct de vedere al conținutului de vitamine, minerale, proteine și aminoacizi. Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, citiți puțin despre beneficiile lor.

Pentru ingerarea cea mai eficientă, vă recomand un pahar de smoothie: se zdrobesc cu drag una bucată banană și niște pepene galben copt și parfumat. Se adaugă lăptic rece de frigider până când consistența place ochiului. Se adaugă un sfert de linguriță de chlorella și un sfert de spirulină. Se mixează frumos și ta-da! Un smoothie excelent pentru organism.

DSC05769_m.JPG
Smoothie din banană, lapte, spirulină și chlorella

Puteți să vă faceți de cap cu ce fructe pasați. Iar dacă nu e destul de dulce, se acceptă niște miere prelinsă pe pereții interiori ai paharului înainte de momentul deversării licorii înăuntru.

DSC05785_m.JPG
Umplem până sus paharul :)

Să beți cu drag!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.