Ce oferim și cui?

We are all whores. We just sell different parts of us. – Tommy Shelby (Peaky Blinders)

Nu e oare adevărat? Ne oferim timpul corporațiilor contra banilor și „beneficiilor”. Ne oferim banii magazinelor contra mâncării și a obiectelor care ne fac viața mai ușoară. Ne oferim corpul partenerului pentru a ne face să ne simțim bine. Ne oferim atenția celor care o vor în schimbul unor favoruri mai târziu. Ne oferim mintea celor care au nevoie de ajutorul nostru pentru a ne folosi de a lor când va veni timpul. Ne oferim sufletul familiei în schimbul a unor sentimente care ne fac să ne simțim împliniți. Și lista poate continua.

Oferim tuturor bucăți din noi. Și luăm de la ei în aceeași măsură. Pentru orice primim, trebuie să oferim ceva în schimb. E vorba de echilibru până la urmă. Chiar dacă ce oferim nu oferim persoanei care ne dă… Chiar dacă ni se pare că unii nu ne oferă nimic, ce credem că avem nevoie de la ei ne va veni din altă parte cu siguranță.

Nu putem trăi singuri. Asta este în firea noastră. Așa că oferim și primim pentru ca să ne trăim viața cât mai confortabil cu putință.

Și totuși cred că ar trebui să fim atenți ce oferim și cui, pentru că nu știm ce ne va putea da înapoi pentru a restabili echilibrul inițial….

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: