Ce oferim și cui?

We are all whores. We just sell different parts of us. – Tommy Shelby (Peaky Blinders)

Nu e oare adevărat? Ne oferim timpul corporațiilor contra banilor și „beneficiilor”. Ne oferim banii magazinelor contra mâncării și a obiectelor care ne fac viața mai ușoară. Ne oferim corpul partenerului pentru a ne face să ne simțim bine. Ne oferim atenția celor care o vor în schimbul unor favoruri mai târziu. Ne oferim mintea celor care au nevoie de ajutorul nostru pentru a ne folosi de a lor când va veni timpul. Ne oferim sufletul familiei în schimbul a unor sentimente care ne fac să ne simțim împliniți. Și lista poate continua.

Oferim tuturor bucăți din noi. Și luăm de la ei în aceeași măsură. Pentru orice primim, trebuie să oferim ceva în schimb. E vorba de echilibru până la urmă. Chiar dacă ce oferim nu oferim persoanei care ne dă… Chiar dacă ni se pare că unii nu ne oferă nimic, ce credem că avem nevoie de la ei ne va veni din altă parte cu siguranță.

Nu putem trăi singuri. Asta este în firea noastră. Așa că oferim și primim pentru ca să ne trăim viața cât mai confortabil cu putință.

Și totuși cred că ar trebui să fim atenți ce oferim și cui, pentru că nu știm ce ne va putea da înapoi pentru a restabili echilibrul inițial….

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.