Priorități

Sunt femei care se pierd pe ele atunci când intră într-o relație. Uită să trăiască. Uită să se îngrijească. Uită să întrețină relațiile cu prietenii lor. Uită de tot ce făceau înainte să apară Făt-Frumos. Și își dedică viața să îl facă pe el fericit. El devine prioritatea lor numărul 1.

În cazul în care apare un copil sau doi, prioritățile se schimbă puțin. Făt-Frumos trece pe locul 2, copilul pe 1. Cel mic nu realizează asta, dar câteodată nici cel mare nu realizează ce s-a schimbat. Și ea, în continuare, se uită pe ea. Își dedică viața lor. Să îi facă pe ei fericiți crezând că asta îi aduce ei fericire. Nimic mai fals!

Urmărește constant să faci ceea ce îți face plăcere, pentru că acolo undeva se află scopul tău. Înainte de Făt-Frumos, îți plăcea ceva anume și acum te-ai oprit pentru că el nu suportă respectivul lucru? Foarte rău ai făcut. De ce renunți la ceva ce te face fericită? Chiar asta vrei? Să privești mereu în urmă cu nostalgie la ce făceai din plăcere?

OK, hobby-urile tale nu sunt prioritățile lui, dar hobby-urile lui sunt prioritățile tale? Probabil că nu. Probabil că nu te interesează când joacă Real Madrid cu Bayern Munchen. Și? Doar nu o să îi ceri să renunțe la ceva ce îi place pentru tine. Nu ești copil, nu? Fă ce îți place, lasă-l să își facă și el damblaua cu ce îi place lui, dar fii interesată de ce face. Întreabă-l. Cercetează domeniul respectiv. Poate îți va plăcea și ție. Dacă nu îți place, asta este. Nu trebuie decât să îl susții în ce face și să îl ajuți cum poți. Dacă poți.

Cultivă asta și în el. Ca să fie reciprocitate din partea lui. Și susținere.

Este minunat să vezi cu cât patos vorbește o persoană despre pasiunile ei. Să faci ce îți place este atrăgător. Ține minte asta. Și nu lăsa fericirea ta în mâinile nimănui. Să nu ai încredere că el te va face mai fericită decât pasiunea ta. Nu se poate. El poate doar adăuga fericire,  o altfel de fericire decât cea pe care o ai făcând ce îți place.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: