Viața nu se măsoară în bani, ci în emoții

Dragi domni, știți că noi femeile am da mulți bani pe chestii care aparent sunt inutile (sunt și multe dintre ele inutile, într-adevăr). Dar știți că multe din chestiile mici ne fac fericite. Nu vorbesc acum de femeile care urmăresc doar banii și vor un stil de viață foarte scump. Mă refer la noi, femeile care nu putem prea mult preț pe bani. Care îi cheltuim pe nimicuri, doar pentru a le uita într-un sertar.

Mai mult decât acel obiect pe care îl vrem, cred că vrem să vă testăm. Poate inconștient, poate conștient. Da, sună urât. Este urât. Dar în loc să vă măsurăm afecțiunea pentru noi în obiectele pe care ni le luați, vrem să vedem intenția voastră. Dacă săriți să luați acel lucru, nu mai contează altceva. Nici nu mai trebuie să îl luați! Pentru că, de-adevăratelea fiind spus, în multe cazuri, nu ne trebuie. Chiar putem trăi și fără el! Pe bune! :-)

Însă dacă vedem ceva și impulsiv ne-o dorim, iar voi nu sunteți vocea rațiunii, ci vocea vinovăției, ei bine, atunci ați cam pierdut bătălia. Nu vrem să ne simțim prost sau vinovate. În acele momente suntem ca niște copii mici, cărora în loc să le zici „nu” și să înceapă să plângă, mai bine le distragi atenția cu altceva.

Banii sunt importanți, într-adevăr. Dar să îi ții sub saltea ca Scrooge în timp ce trăiești o viața fadă e foarte trist.

Banii se fac. Sunt făcuți să circule și să fie monedă de schimb: dai bani pentru ceea ce ai nevoie sau pentru ceea ce îți dorești. Nu ar trebui prețuiți mai mult decât merită pentru că ei cumpără nu numai obiecte și mâncare, dar și experiențe și emoții. Iar acestea sunt într-adevăr cuantificatorii vieții.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: