Prăjiturele cu răvaș

Trebuie să recunosc că îmi plac foarte mult prăjiturelele cu răvaș. Chiar dacă unele nu îți spun cât în lună și în stele, cred că uneori este necesară puțină obiectivitate. Și ce poate fi mai obiectiv decât un mesaj dintr-o prăjiturică aleasă la întâmplare?

Am găsit într-o librărie unde se vând de toate, prăjiturele cu răvaș… negativ. Am fost foarte surprinsă. De ce ai oferi cuiva negativitate?

Am luat una. Am ales-o foarte bine, să știu că este pentru mine.

imag0784_1

Prăjitura dinăuntru era neagră. Cum era și seară afară și frig, m-am simțit ca într-un episod din Familia Addams.

Mesajul, scris pe o foiță neagră (bineînțeles) era următorul: „You are nothing, you offer nothing, you do nothing – and you want money for it?!”

Mi s-a părut prost făcut. Nu este amuzant și macabru în același timp, așa cum credeam că o să fie. E total demotivant. După ce că foarte multe persoane suferă de lipsă de încredere, iar multe dintre ele nu știu cum să își îmbunătățească stima de sine sau le e rușine să ceară ajutor, apar pe piață astfel de răvașe.

Da, ar fi fost amuzant dacă era doar „You do nothing – and you want money for it?!”. Dar cum era cu atâtea negații mi se pare foarte demotivant. Prin urmare am aruncat rapid bilețelul, de parcă dacă stătea mai mult în mâna mea mă întina și pe mine.

Parcă îmi pare un pic rău că nu am gustat din prajiturica aia neagră.

Cu gândul la vorbe demotivante și la situații demotivante, acum de curând am văzut episodul 10, sezonul 11, din Teoria Big Bang (The Big Bang Theory), în care Raj refuză să mai fie atât de apropriat de Wolowitz deoarece acesta din urmă mereu făcea glume răutăcioase și îl jignea. Chiar și spuse în glumă, vorbele răutăcioase schimbă ceva înăuntrul nostru. La fel și mesajele de genul acesta.

De ce să nu tindem spre bine? Să fim puternici și să avem încredere în noi? Nu cred că este necesar să fie comercializate astfel de mesaje care să fie la îndemâna adolescenților, de exemplu. Adolescenți care și așa au o perioadă de căutare, de formare, de dubii și de încercări.

Este nevoie de un echilibru între bine și rău pe lumea asta. Dar și așa sunt atâtea nenorociri pe lume, de ce s-ar gândi cineva să facă ceva să scadă stima de sine a oamenilor?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: