Pro sală

Foarte mult timp am avut o impresie greșită despre mersul la sală. De ce? Păi credeam că toți care merg acolo arată ca Schwarzenegger în zilele lui bune de mers la concursuri de body building. Și pentru că asta credeam, am alungat ideea de sală și nici măcar nu am vrut să știu cu ce se mănâncă.

Într-o zi (așa încep toate poveștile, cu „într-o zi”) când eram în camera de cămin, am făcut nu știu ce gest cu mâna și am văzut că îmi atârnă pielea de pe braț. Acum chiar nu îmi aduc aminte dacă era chiar nasol sau nu, dar atunci am avut un atac de panică pentru că mintea mea nu putea să conceapă cum la 23 de ani pot să ajung așa. Chiar dacă mereu am avut perioade de îngrășat / slăbit, acum era diferit.

Și m-am apucat de Pilates. Eu singură cu youtube-ul.

O lună mai târziu de făcut… 30min – 1h de Pilates pe zi, m-am întâlnit cu un coleg pe care nu îl mai văzusem de mult. Atâta m-a putut lăuda că arăt bine, de am rămas impresionată. Nu eram în haine noi. Nu hainele se schimabseră, ci corpul meu. Începusem să îl modelez cum îmi doream.

El nu știe, dar faptul că cineva care nu îmi era foarte apropriat a văzut o schimbare, mi-a oferit o nouă motivație.

Acum îmi place să merg la sală. De ce?

Pentru că ridicând 16kg când faci 50 de genoflexiuni nu te transformă în Schwarzenegger, dar ajută mușchii fesieri să se definească și fundul va deveni mai bombat.

Pentru că dacă sari coarda nu slăbești instant, dar nu mai gâfâi după ce urci 20 de trepte.

Pentru că deși alergând pe bandă nu te duce departe, îi oferă minții tale un timp de respiro când nu trebuie să ia decizii. Ca atunci când faci duș. De ce oare se spune că cele mai bune idei vin la baie? Pentru că faci lucrurile automat și mintea, nefiind nevoită să depună efort, este liberă să hoinărească.

Îmi place la sală. Am parte de timpul meu, lucrez pentru mine, pentru corpul meu, pentru sănătatea mea, dar în același timp nu sunt singură.

În plus este o provocare. Este o provocare să îți convingi mintea că poți și este o provocare să continui chiar dacă simți că te dor mușchii, pentru că exact atunci când te doare, se produce schimbarea.

One thought on “Pro sală

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: