Cum deosebim iubirea de atașament

Am găsit textul de mai jos printre foile mele vechi din liceu când notam cu sete tot ce prindeam. Toate ideile erau interesante, totul era proaspăt și nou! Erau atâtea emoții de explorat !

Nu știu cine a scris fragmentul de mai jos, deoarece a fost o lungă perioadă când nu notam autorii, doar ideile. Îl pun în citat pentru că nu eu l-am scris, însă dacă cineva vreodată va știi de unde este textul, mi-ar plăcea foarte mult să îmi zică.

Cu cât sunteți gata să vă dăruiți omului iubit mai mult, să aveți grijă de el, cu atât mai mare este altruismul din atitudinea față de el; cu atât mai puțin depindeți de el.

Dacă așteptați ceva de la omul iubit înseamnă că după un anumit timp începeți să îi cereți. Dacă după ce cereți nu primiți, atunci începeți să vă supărați și să-l condamnați.

Când dumneavoastră luați – deveniți dependent, vă simțiți obligat, iar când dați – vă eliberați. Dependența naște frica, îndoiala, depresia și supărarea.

Aceasta înseamnă că sunteți pregătit să dați mai mult decât să luați.

Dacă nu așteptați nimic de la omul iubit, de la soartă și de la viitor, dacă în relațiile dumneavoastră nu există temeri, îndoieli, pretenții și supărare, dacă sentimenul însuși vă face fericit, atunci probabil că aceasta constituie iubirea. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.