Cum deosebim iubirea de atașament

Am găsit textul de mai jos printre foile mele vechi din liceu când notam cu sete tot ce prindeam. Toate ideile erau interesante, totul era proaspăt și nou! Erau atâtea emoții de explorat !

Nu știu cine a scris fragmentul de mai jos, deoarece a fost o lungă perioadă când nu notam autorii, doar ideile. Îl pun în citat pentru că nu eu l-am scris, însă dacă cineva vreodată va știi de unde este textul, mi-ar plăcea foarte mult să îmi zică.

Cu cât sunteți gata să vă dăruiți omului iubit mai mult, să aveți grijă de el, cu atât mai mare este altruismul din atitudinea față de el; cu atât mai puțin depindeți de el.

Dacă așteptați ceva de la omul iubit înseamnă că după un anumit timp începeți să îi cereți. Dacă după ce cereți nu primiți, atunci începeți să vă supărați și să-l condamnați.

Când dumneavoastră luați – deveniți dependent, vă simțiți obligat, iar când dați – vă eliberați. Dependența naște frica, îndoiala, depresia și supărarea.

Aceasta înseamnă că sunteți pregătit să dați mai mult decât să luați.

Dacă nu așteptați nimic de la omul iubit, de la soartă și de la viitor, dacă în relațiile dumneavoastră nu există temeri, îndoieli, pretenții și supărare, dacă sentimenul însuși vă face fericit, atunci probabil că aceasta constituie iubirea. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: