Banii nu aduc fericirea

O cumpără gata făcută. Zice o vorbă din popor.

Dar poate nu e chiar așa. În momentul ăsta din viața mea, eu cred că banii nu aduc fericire, ci libertate financiară, ceea ce nu e egal cu fericire, bineînțeles.

SONY DSC
Și totuși fericirea o fi ascunsă pe undeva așteptând să ne lovim de ea ca de o piatră în nisipul plajei, sau trebuie să o construim?

Dacă ai bani, poți să faci ce vrei, sau așa pare dacă te uiți la celebrități. Însă se poate să ajungi să uiți ce e important: viața este formată din momente. Iar multe dintre ele nu pot fi cumpărate cu bani.

Însă oare nu sunt unele amintiri sau experiențe frumoase care pot fi facilitate doar cu ajutorul banilor? Nu știu… un drum spre insulele din Oceania, de exemplu. Sau un tratament medical de ultimă generație pentru cineva care are nevoie (în speranța că nu noi am avea nevoie de așa ceva), care nu este chiar ușor de plătit.

Problema banilor este un subiect sensibil. Dacă începi o astfel de discuție cu cineva, imediat tonul se schimbă, indiferent cât de apropiată îți este persoana respectivă. Ceea ce mă face să cred că banii nu sunt chiar atât de „buni” pe cât par. Orice lucru face atâția oameni să devină foarte atenți și să își ridice scuturile, nu poate fi un lucru bun, nu?

Cred că aș putea dezbate subiectul o zi întreagă, mai ales că este o dezbatere inăuntrul meu. Balanța înclină când într-o parte, când în alta.

Însă, la fel ca în „Vis de primăvară” al Păsării Colibri, poate e „banii nu contează, dar e grozav să-i ai”. :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: