Banii nu aduc fericirea

O cumpără gata făcută. Zice o vorbă din popor.

Dar poate nu e chiar așa. În momentul ăsta din viața mea, eu cred că banii nu aduc fericire, ci libertate financiară, ceea ce nu e egal cu fericire, bineînțeles.

SONY DSC
Și totuși fericirea o fi ascunsă pe undeva așteptând să ne lovim de ea ca de o piatră în nisipul plajei, sau trebuie să o construim?

Dacă ai bani, poți să faci ce vrei, sau așa pare dacă te uiți la celebrități. Însă se poate să ajungi să uiți ce e important: viața este formată din momente. Iar multe dintre ele nu pot fi cumpărate cu bani.

Însă oare nu sunt unele amintiri sau experiențe frumoase care pot fi facilitate doar cu ajutorul banilor? Nu știu… un drum spre insulele din Oceania, de exemplu. Sau un tratament medical de ultimă generație pentru cineva care are nevoie (în speranța că nu noi am avea nevoie de așa ceva), care nu este chiar ușor de plătit.

Problema banilor este un subiect sensibil. Dacă începi o astfel de discuție cu cineva, imediat tonul se schimbă, indiferent cât de apropiată îți este persoana respectivă. Ceea ce mă face să cred că banii nu sunt chiar atât de „buni” pe cât par. Orice lucru face atâția oameni să devină foarte atenți și să își ridice scuturile, nu poate fi un lucru bun, nu?

Cred că aș putea dezbate subiectul o zi întreagă, mai ales că este o dezbatere inăuntrul meu. Balanța înclină când într-o parte, când în alta.

Însă, la fel ca în „Vis de primăvară” al Păsării Colibri, poate e „banii nu contează, dar e grozav să-i ai”. :-)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.