Puturicii și strugurii

Așa am putea categorisi bărbații, după cât de puturici sunt, nu?

Ah, stați ușor, nu săriți, nu zic că femeile nu sunt și ele puturici, dar acest articol este pentru masculi, despre masculi.

Ce înseamnă puturici? Un mascul căruia îi e lene. Îi e lene și atât. Nu că nu vrea să facă, nu că nu e interesat. Nu, vai. Îi e pur și simplu lene. Lucru pe care îl pot înțelege.

De atâta lene câtă are în el va investi mult timp în a inventa chestii care vor fi folosite pentru a îi ușura viața, astfel încât să poată să îi fie lene în continuare și la nesfârșit.

Cine a inventat mașina? Un bărbat. Căruia probabil îi era lene să mai pună harnașamentul pe cai și caii la trăsură.

Apoi cine a inventat mașina cu transmisie automată? Nu am căutat pe Google, dar sigur un bărbat căruia i s-a făcut lene să mai schimbe vitezele.

Știți că acum sunt și mașini care au tehnologie de a frâna singure dacă ai o anumită viteză și senzorii din față detectează un obstacol? Sunt aproape sigură că au fost inventate de un bărbat care s-a gândit că la un moment dat i se va face lene să mai fie atent la drum.

Lăsând gluma deoparte, ce a pornit acest gând a fost următorul fapt: am mâncat de curând struguri fără sâmburi. Nu aveau nici măcar un sâmburache în ei, vă dați seama? Sigur au fost modificați cumva, pentru că dacă nu au sâmburi, nu s-ar mai putea perpetua vița de vie și strugurii ar dispărea complet, corect? Corect.

Și în timp ce înfulecam strugurii fără sâmburi, care sunt foarte buni de altfel (mai ales pentru că nu au sâmburi; bine gândit by the way!), gândul mi-a fugit la bărbații cu bani din trecut care aveau o sclavă – două – trei care îi hrăneau cu boabe de struguri.

Lăsând ideea de opulență la o parte, că de, dacă aveai sclavi, aveai bani și putere să facă alții lucruri pentru tine, vă dați seama că bărbaților le era lene și să își bage boaba de strugure în gură?

Ceea ce conduce la următoarea întrebare: ce făceau cu sâmburii pe vremea aia când nu erau struguri seedless? Îi înghițeau de lene să nu îi scuipe? :-)

DSC00222_m.JPG

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.