Dragostea la prima vedere

Nu există. Cel puțin eu nu cred că există. Nu cred că este posibil să iubești un om de îndată ce pui ochii pe el. Să fii atras de el, de energia lui, de șarmul lui, de cum arată, da, este posibil. Dar să îl iubești doar ce ai pus ochii pe el, nu cred că este posibil. Cred că este doar atracție. O atracție pe mai multe niveluri care uneori durează toată viața și pentru care nu găsesc o explicație cum de este posibilă și probabil nici cei care o trăiesc nu ar putea să o explice.

Cred că cei care folosesc cuvântele „dragoste” sau „te iubesc” cu multă ușurință vor de fapt să pună în cuvinte setimentul pe care îl au atunci când sunt lângă acel om. Dacă stai să te gândești, nu sunt mulți oameni cu care ai o chimie extraordinară. Din contră. Poți să îi numeri pe degetele de la o mână, probabil.

5561939036_a33b4d9eb4_m

Cred că dragostea nu e egoistă. Cred că dragostea adevărată este atunci când nu doar îl respecți pe cel de lângă tine, dar tot ce faci îi arată că are protecția și sprijinul tău, indiferent ce vine. Bineînțeles, nu într-un fel sufocant, ci prin atitudinea pe care o ai față de… voi.

Cred că dragostea matură este atunci când nu ți-e frică deloc că o să pierzi persoana de lângă tine pentru simplul motiv că știi că locul ei este lângă tine și nu va pleca pentru că sunteți niște parteneri foarte buni.

E un citat din Biblie despre dragoste pe care îl știu pe dinafară și în limba engleză, pe deasupra. O să râdeți, dar îl știu dintr-o melodie. Să rețin versuri este unul dintre talentele mele native.

Oricum, treceți peste faptul că e din Biblie, că Biblia a fost tradusă de peste 40 de ori și poate bucăți din ea s-au tradus greșit. Treceți peste reticența pe care poate o aveți pentru Biserica Ortodoxă Română sau orice fel de religie și citiți ca și cum… sunt doar niște gânduri despre dragoste.

Love is patient

Love is kind

It does not envy

It does not boast

It is not proud

It is not rude

It is not self-seeking and it is not easily angered.

It keeps no record of wrongs;

Love does not delight in evil, but rejoices with truth.

It always protects, always trusts, always hopes, always perseveres.

1 Corinthians 13:4-7

Aș mai adăuga că „dragostea respectă”.

Dacă dragostea e într-adevăr așa cum scrie mai sus, înseamnă că durează ceva până se sedimentează ca sentiment în sufletul cuiva, nu? Și atunci… dragostea la prima vedere ce este? Oare nu e doar atracție?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: