Data de expirare

Aproape toate produsele alimentare au un termen de valabilitate. Nu am înțeles de ce zahărul nu are, dar sarea naturală (fără iod, fără nimic adăugat) are.

Pentru că e sezonul căpșunilor, pofta a pus rațiunea la pământ și m-am dus în goana mare și am luat un kilogram la un preț relativ piperat.

5747977042_fc5fd1e71f_z
Cam așa îmi imaginam că vor arăta…

Pe drum observ că o parte nu mai erau căpșuni; se transformaseră în fresh de căpșuni proaspăt zdrobite și zeama curgea într-o veselie prin plasă. Ok…

Când într-un final deschid punga să dau să le spal observ că încep să se dezintegreze. Parcă pe tejgheaua lui nenea din piață arătau bine…

Și atâta am tot ales la ele încât ce a rămas era mai puțin de jumătate de kil. Vă dați seama că m-a supărat asta, dar mi-a și adus aminte de unul dintre comics-urile mele preferate.

Luată de aici.

E cumva posibil ca data de expirare a căpșunilor să fie la 5 minute după ce au părăsit tejgheaua din piață? Este! Cred că nenea le-a făcut acolo un ecosistem pe care doar el îl știe și dacă le iei de acolo, gata, puf! Sunt kaput! :-)

Dar relațiile? Dar dragostea? Dar pasiunea? Dar prieteniile? Au și ele un termen de expirare? E posibil, nu? Doar că e… nedeterminat. Cu cât muncești mai puțin să le întreții, cu atât expiră mai repede.

Ești obișnuit să ți se dea atenție și îți place asta, dar ești prea “ocupat” să oferi și tu la rândul tău atenție? Ghinion. Relația aia se va duce pe apa sâmbetei. Indiferent că este o relație intimă cu o persoană de sex opus, cu rudele, cu prieteni sau colegi.

Oare de ce oamenii nu înțeleg că dacă vrei pe cineva în viața ta, trebuie să îi acorzi atenție persoanei respective? Că trebuie să depui puțin efort?

Ca să nu ajungi să suferi și să plângi că a expirat prietenia sau iubirea.

Și totuși zahărul nu expiră…

2 thoughts on “Data de expirare

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: