Să mâncăm sănătos

Am o problemă cu biscuții. În sensul în care îmi place să îi mănânc, dar mă simt greoaie și fără vlagă după. Pentru că mănânc destul de mulți odată.

Am tot încercat să găsesc motive să mă las de mâncat prăjituri sau biscuiți, iar unul dintre piedicile pe care mi le-am pus a fost să mă uit pe etichetă ca să văd cât zahăr, E-uri și alte minuni are biscuitele ăla prin compoziție.

Dacă vă întrebați dacă merge, să știți că da. Când am văzut lista de ingrediente m-a mai potolit un pic.

Pe de altă parte, tot eu mi-am găsit portița de ieșire: cumpăr biscuiți eco sau din cei care sunt raw-vegan. Bineînțeles fiind mai scumpi, cumpăr mai rar.

Nu am renunțat complet la mâncat biscuiți normali, plini de te miri ce. Dar am încredere că o să îi elimin curând. Este destul de grea această bătălie, dar sunt sigură că o să o câștig odată și-odată! :)

Am rămas însă cu această „piedică” de a citi etichete. Pentru că vreau să controlez mai mult ce îi dau corpului meu să mănânce.

Eram la sora mea în vizită și m-am uitat și eu ca tot omul curios prin frigider. Am găsit niște salam. Nu mai sunt fan mezeluri de când am citit etichetele…

În acel salam am găsit ceva ce nu am crezut că există în lumea asta: fum lichid.

Ce o fi minunăția aia? „Fum lichid”?

În plus uite ce de sare are! Poate să ascundă gustul prea puternic de fum lichid…

Șocul a trecut; a rămas doar determinarea să nu mănânc astfel de chestii prea curând. Și deși la noi există o gamă foarte largă de mezeluri și cumva un obicei să bagi un salam sau un parizer dimineața pe pâine sau în drumeții, parcă alternativa unui șnițel, deși prăjit, pare mult mai sănătoasă.

Eu propun să încercăm să susținem agricultura românească. Cum? Simplu: în loc să mâncăm fumul lichid al nemților să mergem la piață și cumpărăm de la țărani bunătățile pe care ni le aduc ei din glia noastră.

Iar când vom face asta în mod regulat, o să dăm peste alte gusturi uitate de ceva vreme, după care tânjim (aș îndrăzni să zic gustul copilăriei, cum zice o reclamă pe care clar nu o știu complet).

Ce ziceți? :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: