Cum să călătorești singură

Hm… Oare e bun titlul sau nu?

Nu știu dacă sunt multe femei cărora le place să plece în călătorii singure, adică fără prieteni, prietene, iubiți sau grupuri.

Eu sunt cam 70-30 pentru plecat singură pe undeva.

Cele 70 procente sunt cele care îmi aduc aminte că pot să fac ce vreau, când vreau, că pot să stau cât vreau într-un anume loc și pot să îmi fac eu singură programul pe care vreau să îl urmez.

Și deși îmi dă o libertate foarte mare, cele 30 procente rămase sunt cele care invocă faptul că nu e o lume chiar atât de sigură cea în care trăim în ziua de azi. Că e mai amuzant să mai schimbi o vorbă sau niște păreri cu cineva decât să vorbești singură și să nu ai cu cine să te bucuri de ce vezi, iar prețurile la hoteluri și transport sunt mai mici.

Dar problema este că este foarte dificil să găsești o persoană care să fie exact genul de călător care ești.

De curând a trebuit să călătoresc singură în delegație.

Și pe când mă plimbam pe străzile Londrei mi-am dat seama că nu vreau să se vadă că sunt străină, că umblu cu Google Maps deschis pe telefon ca să ajung în locul X și Y.

Și mi-au răsărit niște idei cum aș putea să par de a locului.

1. Nu fotografiezi vitrine fără să te prefaci că trimiți cuiva care va fi interesat de poza respectivă

2. Dacă îți place arhitectura locului încearcă să nu fii gură cască și să faci poze doar când ești cât de cât singură pe stradă. Adu-ți aminte că atunci când ieși în orașul tău nu stai să admiri ce case sunt! Din contră!

3. E ok să faci poze ca orice alt turist, dar fii sigură că ești într-un loc cu mulți alți turiști, iar după ce pleci de acolo redevii „de-a locului”.

4. E ok să faci selfie ciudate pentru că suntem în perioada în care e la modă asta, dar ține minte să te prefaci că trimiți poza și apoi încerci să dai un telefon.

5. Chiar dacă nu trebuie să te încadrezi în programul vreunui muzeu, încearcă să nu mergi târându-ți picioarele. Stai dreaptă, mergi ferm și cu încredere, de parcă ai primit strada moștenire de la mama ta. :)

6. Fiind era telefoanelor mobile, e ok să te tot uiți în el și să eviți tot ce e în jur – astfel ai și șansa să verifici pe Maps pe unde trebuia să mergi

Am o reticență când vine vorba de călătorit singură. Deși îmi place, nu aș vrea să nimeresc eu singură în fața unui grup de hăndrălăi.

De ținut minte că nici femeile nu sunt mai breze. Deci dacă e un el dubios și o ea lângă el, e posibil ca și ea să fie dubioasă, deși aparent nu e. Doar vă aduceți aminte de Bonnie & Clyde, nu?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: