Fashion & Fitness

Cum gătim cartofii dulci?

Să continuăm cu un alt articol despre mâncare. Acest articol o să fie listat la categoria de Fashion & Fitness. Și ce? Doar avem mare nevoie de carbohidrați, așa-i? Așa că, treacă de la noi!

Bun! Cum gătim cartofii dulci? Bună întrebare, nu? Mai ales că nu sunt tipici românești.

Am mâncat în Taiwan cartofi dulci micuți de tot făcuți la abur. La fel și în Japonia. Au fost foarte gustoși și fiind prima dată când am gustat, am rămas cu o impresie foarte bună.

Cei pe care i-am mâncat în Japonia au avut gust diferit față de cei mâncați în Taiwan și am considerat că e normal deoarece, deși aceeași specie, erau de proveniență diferită. Știm că este important unde se cultivă legumele: au gust diferit, în funcție de solul în care se dezvoltă.

Am mâncat în România. I-am făcut la steamer. Aveau un gust mai făinos. Am luat din aceia mari (că mici nu se găsesc la noi, doar mutanți), de proveniență S.U.A. și parcă nu m-au încântat așa de tare.

Și acum o săptămână am avut ocazia să mănânc în U.K. făcuți de gazda mea ( extraordinară oportunitate de a fura rețeta! 🙂 )

Am zis să încerc și eu când m-am întors. Bineînțeles că nu au avut același gust, dar tot buni au ieșit și sunt fericită că am găsit o rețetă care să îmi satisfacă papilele gustative.

Este foarte ușor: tot ce ai nevoie este cartofi dulci și oțet balsamic (dar asta am aflat după ce mi-am creat eu rețeta mea).

Ce am făcut eu este în felul următor: cartofi dulci, oțet balsamic, sare, piper, ulei de măsline și suc de lămâie.

Cantități? Cum vă cade bine la ochi. 🙂

DSC01954_m.JPG

Eu i-am tăiat alandala, dar ca să se facă mai rapid, cred că un pic mai mici și mai uniformi ar fi mai potrivit.

Am preîncălzit cuptorul (am cuptor electric) la 200°C. Am amestecat ingredientele și le-am pus într-o tavă micuță, să nu stau să îi alerg cu paleta. Am scăzut temperatura la 150°C doar căldură înferioară și am mai amestecat din când în când, să îi întorc. A durat ceva pentru că erau tăiați ca pe spatele calului, dar s-au făcut până la urmă.

DSC01970_m.JPG
Et voilà de vezi!

Foarte buni drept garnitură. M-au încântat nespus.

Ah, și dacă vreți să știți ce au ei buni, ia uitați-vă un pic aici, unde se face o comparație între cartofi dulci și morcovi. Dați scroll până la vitamine.

Dacă aveți vreo altă rețetă scrieți în comentarii; sunt dispusă să încerc. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.