Același tip de produs, consumatori diferiți

Ok, nu știu unde să categorisesc articolul acesta și sper să nu vă pufnească prea tare râsul.

Fiecare dintre noi a folosit la un moment dat în viață (poate unii încă mai folosesc) aparate de ras. Fetele tinere probabil că au vrut să scape fără durere de părul nedorit, iar pentru unii bărbați este o necesitate să se bărbierească.

Ei bine, eu încă mai folosesc aparate de ras. Folosesc pentru zona axială. Și am tot folosit din cele făcute special pentru bărbați, pentru că erau la îndemână și nu primeam reproșuri că mai dispare unul din când în când.

Mi-am zis la un moment dat să încerc unul făcut special pentru femei. Ia uitați ce diferență de formă:

DSC02202_m.JPG

Din punct de vedere funcțional, aparatul pentru femei are 4 lame, cel pentru bărbați doar 3.

Căpăcelul: la aparatul pentru femei se dă jos prin alunecarea lui într-o parte (mi-a luat ceva să îmi dau seama în care parte, ca mai apoi să uit complet și să mă chinui din nou), iar la cel pentru bărbați pur și simplu îl tragi în jos. Simplu. Foarte simplu.

Cel pentru bărbați are ceva cauciuc pe margini. Ai de ce să îl apuci când se ceartă cu gelul de duș și începe să alunece din mână.

Cel pentru femei are o formă care să dea naiba dacă înțeleg cum aș putea să îl țin ergonomic în mână.

Ca și durabilitate, cel pentru femei nu prea mai taie după câteva folosiri. Ai zice că e exact ca o femeie: taie cât vrea el, apoi se plictisește și pune botu’.

Cel pentru bărbați pare mai bine făcut. Se tocește atât de greu! Îl arunci că te-ai plictisit de el.

E drept că eu ca femeie am folosit un produs făcut pentru barbați și a fost ok pentru ce nevoi reduse aveam eu. Și sunt convinsă că nu se potrivește chiar tuturor bărbaților.

Și da, mai sunt și alte aparate de ras pentru femei cu forme mai… normale :-)

Aș mai avea și alt exemplu: când eram în liceu unele colege se dădeau cu antiperspirant de bărbați pentru că cel de femei nu făcea față.

Suntem diferiți (yay!) și asta condimentează viața. Se tot inventează nevoi și apoi produse care să le satisfacă, dar se inventează în prea multe forme și prea multe culori.

Stau și mă gândesc: chiar e nevoie de toate variațiile astea? Parcă sunt prea multe, iar câteodată mă simt atât de copleșită de ofertă încât nu mai vreau să cumpăr nimic.

În plus mai există și asta. Deși nu am citit mult despre pink tax și nu am o părere formată, parcă adaugă o frustare în peisaj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: