Delicii de vară II

Vorbeam într-un articol anterior de bunătățile pe care le putem cumpara de pe marginea drumului pe timp de vară. Că tot e vară, hai să nu uităm de porumbul fiert.

Parcă îți și plouă în gură când te gandești la el. Cum ți se sparg între dinți boabele fierbinți fierte exact cât trebuie, cum dulceața porumbului se combină cu sarea și zeama fierbinte care curge din el… O nebunie!

Eram într-un magazin de cartier în care nu mai intrasem niciodată și chiar la casă era o lădiță în care erau știuleți de porumb. Înainte ca mintea să gândească conștient, mâna a zburat și a agățat 4 știuleți cu o poftă disperată.

Doi au fost de dat. Doi au fost de înfulecat.

Ce m-a surprins a fost faptul că unul dintre ei părea mutant. Aș fi vrut să văd boabe normale, cum era pe vremea când eram mică.

Aparența lui m-a facut să mă gândesc că nu mâncăm lucruri 100% naturale nici când vine vorba de ceva atât de banal ca un porumb fiert.

La supermarket am văzut o notă la citrice care spune clar că sunt stropite și coaja nu este comestibilă, iar unii colegi mi-au zis că au văzut același semn pus la cireșe – că ar trebui să fie curățate de coajă înainte de a fi mâncate. Ce?!

Da. Exact asta a fost și reacția mea.

Ei bine, ce să vă spun de porumb? A fost delicios, nu ca cel care se vinde pe plajă. Cel mai dulce a fost chiar mutantul :-)

Cu ce vă mai delectați vara? Lăsați un comentariu.

One thought on “Delicii de vară II

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: