Empatie

Nu știu dacă am mai scris despre asta sau nu, dar există o emoție umană numită empatie. Practic să te pui în locul altcuiva și să încerci să înțelegi situația prin care trece. E ușor de zis, dar greu de făcut, mai ales când este vorba de o situație neplăcută.

Cum nu suntem ființe solitare și avem nevoie de alte persoane lângă noi, trebuie să creăm conexiuni și relații. Cum facem asta? Ușor! Prin comunicare, prin oferirea ajutorului atunci când putem și dorim și prin empatie.

Viața nu e numai roz și sunt destule situațiile neplăcute, iar în momentele respective avem nevoie de cineva, nu? Simțim că trebuie să discutăm și să ne eliberăm de presiunea pe care o avem înăuntrul nostru.

Gândiți-vă acum că și alți oameni simt la fel. Iar prietenii noștri, familia, poate chiar colegi de serviciu au nevoie de aceleași lucruri ca și noi. Exact aceleași lucruri.

Putem oare să fim lângă ei, să fim o lumină pentru ei, chiar numai ascultându-i. Chiar dacă le e greu, chiar dacă au o energie mai întunecată… Fiecare dintre noi avem nevoie de cineva care să ne ridice.

Dacă lumea nu ar fi atât de egoistă și egotistă, cred că nu ar mai fi atât de multe situații neplăcute…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.