Small Foot – Recenzie | Movie Review

Acest articol conține spoilere!

MV5BMTc5NzI1NjY4MV5BMl5BanBnXkFtZTgwNDIxNTIyNDM@._V1_

Am văzut ieri Small Foot. Îmi plac animațiile pentru că au povești care promovează anumite lucruri; lucruri care în general ar trebui schimbate pentru că sunt ori superstiții prostești ori sunt impuse de societate la scară largă.

De data asta se încearcă, un pic prea timid din punctul meu de vedere, să se promoveze ideea că este bine să pui întrebări și să fii curios pentru că doar astfel crești și te dezvolți.

Per total, nu este chiar atât de amuzant pe cât se vrea și într-un fel mi s-a părut direcționat mai mult adulților decât copiilor deoarece au fost multe lucruri destul de subtile.

Ca poveste nu este cine știe ce și mi s-a părut că trece destul de greu timpul deși a avut doar 1 oră 36 minute, din care 7-8 (?) minute a fost doar genericul de final.

Ce m-a surprins în mod plăcut a fost partea când șeful satului îi arată lui Migo moștenirea de la strămoșii lor și îi povestește de ce se ascundeau de Small Feet. De ce m-a surprins? Pentru că a fost rap-uită într-un anume fel care m-a făcut să simt că a fost cântată mai ales pentru adulți. În plus linia melodică a fost prea puternică pentru a fi pentru copii. Chiar și numele e interesant: Let it lie (click pe link să o ascultați în Youtube).

Justificări pentru minciuni, asta reprezintă explicațiile lui. Și exact cum zice Common la finalul melodiei: „Knowledge is power (…) The question is what are you going to do with that power?”.

Aduce puțin cu fabula cu cele 5 maimuțe; hai să nu dezbatem dacă e adevărată sau nu, însă așa merg lucrurile uneori. „Fă așa!” „De ce?” „Că așa se face!”

La finalul filmului se decid să le spună consătenilor despre Small Feet și toată istoria strămoșilor și se ia o decizie (aparent unanimă) să se încerce să se intre în contact cu Small Feet. Bineînțeles că totul este okey dokey în final, devind brusc prieteni, frica este înlocuită de curiozitate și avem un happy ending ca deh, este mai bine să știi adevărul complet, să judeci și mai apoi să reacționezi decât să trăiești în minciună.

Mi-au rămas în minte două citate, pe care nu le-am văzut pe imdb la lista de Quotes (curios). Poate sunt de la sine înțelese, însă dacă le auzi o singură dată și nu conștientizezi informația, o vei pierde.

”Questions lead to knowledge. Knowledge leads to power.”

”The only thing stronger than fear is curiosity.”

Ca idee, e fain filmul, dar este slab făcut. Din partea mea are un 7, pentru efort.

Ați văzut Small Foot? Ce părere v-ați făcut despre el?

n.b. Imaginea posterului este preluată de aici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: