M.A.S.H. – Recenzie | Movie Review

Acest articol conține spoilere!

M.A.S.H. poster

Da, se termină anul și uite că am terminat și eu un maraton de nu știu câte săptămâni de M.A.S.H. Nu îl văzusem niciodată cap-coadă și ce mi-am zis? Hai să îl tăiem de pe listă.

Ei bine, această recenzie va fi destul de scurtă. Ce pot să vă spun este că atunci când eram mică și rula la televizor, îl văzusem cu alți ochi. Îl știam amuzant, chiar hilar.

Acum, după ce am văzut 11 sezoane, episoade unul după altul, pot să zic că este trist. Mi se pare că glumele au fost de umplutură. Pentru mine tot serialul a fost un mare semnal de alarmă. Să nu se mai trimită copii la război și câte neplăceri (ca să zic într-un mod frumos) apar în urma războiului.

Au fost prezentate multe situații specifice războiului: cum soldați care voiau să fie trimiși acasă și se împușcau singuri în picior, cum unii făceau averi pe piața neagră făcând fel de fel de mânării, cum localnicii erau atât de disperați să găsească mâncare încât copiii lor se aventurau pe câmpul minat, cum doctorii vedeau atrocități aduse corpului uman și ajungeau să bea excesiv doar ca să mai uite… ș.a.m.d. (încă mă mir că în film personajele nu au făcut ciroză, la cât se arăta că beau…)

Au fost scene amuzante, da. Dar multe au fost bazate pe situații mult prea reale.

Sincer, cel mai tare m-au marcat două episoade care au fost filmate ca interviuri: The Interview (sezonul 4, episodul 25) și Our Finest Hour (sezonul 7, episoadele 4&5). Ambele au aceeași replică a părintelui Mulcahy.

Nu găsesc episodul ca și video online să îl inserez aici, dar am găsit replica: „When the doctors cut into a patient and it’s cold, you know the way it is now today, steam rises from the body and the doctor will warm himself over the open wound. Could anyone look on that and not feel changed?”

Nu cred că mai are sens să mai scriu ceva.

Imaginea posterului este luată de pe imdb.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: