Sexul vinde

O.K., de înțeles. Dar oare de ce și sexul prost vinde?

Nu pot să înțeleg de ce lumea ar cumpăra cărți sau filme proaste despre sex. Chiar nu au respect față de ei înșiși? Nu mă înțelegeți greșit, sunt conștientă că există public pentru orice, însă șocul este că standardele publicului sunt extrem de jos. Și nu pot să înțeleg de ce.

Hai să luăm Fifty Shades. Nu am citit cartea, recunosc. Nu știu cum scrie tipa respectivă, însă am văzut primele 2 filme. Să dea naiba dacă îmi aduc aminte ce raționament am avut când m-am uitat la al doilea. Am pierdut în total 4 ore din viața mea cu acel film. Însă acel film a avut niște încasări de neconceput, de peste 500 milioane de dolari.

E la limita pornografiei, iar ideea în sine e un clișeu fumat de mult. Singurul lucru diferit este că tipul e sado-maso-ce-o-mai-fii-el. Zice că e un secret, dar rapid i se dezvăluie duduii. Ea până atunci nu știa că îi place să fie biciuită când face sex. Dar brusc, îi place de nu mai poate. Really?! Nu zic că nu e posibil să descoperi alte laturi ale sexualității tale alături de un partener cu mai multă experiență sau cu înclinații diferite. Dar măcar să fie ceva mai aproape de realitate, nu de domeniul fantasticului.

Dar să revenim în plan autohton. Am cumpărat o carte al cărui autor are, vezi Doamne, 1 milion de cititori în mediul online. Primele capitole (primele 11 cel puțin) sunt scurte și au fost postări pe Facebook. O…K…

Am crezut că în ciuda titlului, cartea are un „ceva” anume. Ei bine, 11 capitole mai târziu (capitolele au 2-3-4 pagini max), mi-am dat seama că nu are ce căutam eu. Știți ce e acel ceva? Este valoare; valoare pe care să o adaug persoanei mele.

Cartea are 480 pagini. Și s-a vândut foarte bine. Probabil că încă se mai vinde tot la fel.

Oare chiar asta să ne fie standardul? Să ne uităm la clișee și să citim maculatură? Măcar dacă acel clișeu era bine realizat… Măcar dacă acea maculatură era bine scrisă din punct de vedere gramatical…

Mă gândesc că ar fi o diferență dacă nimeni nu ar accepta un nivel atât de jos. Dar, după cum spuneam, există un public pentru orice.

One thought on “Sexul vinde

Add yours

  1. Bineinteles ca vinde. Ai cautat sa castigi plus valoare din filme/carti ce se vor incluse in trend-ul de libertimism actual. Se doreste a fi open mind cu orice pret, chiar daca aceasta implica frivolitate ieftina, comerciala. Pentru ca volumul vanzarilor nu este asigurat de mintile cat de cat cultivate. Este asigurat de masa needucata, cultivata doar de televiziunea ce parca si-a stabilit un scop de indobitocire a populatiei. Si ca sa concluzionam, da, sexul vinde. Dar doar cel ieftin. Sexul scump, ce cultiva corpul si mintea nu se gaseste, si atunci cand ai norocul sa il gasesti.. se impartaseste

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: