Femeile și greutatea

Oare de ce sunt femeile atât de obsedate de greutate? Și nu doar de a lor, dar și de a altor femei?

Dacă am epuizat toate răutăcismele pe care putem să le spunem altor femei, ne vom întoarce cu siguranță la cele legate de greutate, cu care probabil că am început. De ce? Pentru că ating cel mai bine.

Nu contează că are părul ca o mătură. Va schimba balsamul și ta-da! E ca o păpușă. Nu contează că i s-a dus firul de la ștramp sau i-a sărit oja de pe trei unghii. Sunt chestii care se pot repara foarte ușor.

Ei bine, când vine vorba de fizionomie per total, femeile se împart în două categorii: grăsane sau anșchilopate (cuvânt care spre marea mea mirare nu apare în dicționar!).

Da, da. Cea mai ușoară metodă pe care o poate folosi o femeie pentru a jigni altă femeie este să îi spună că s-a îngrășat. Oare de ce?

(Haideți să scoatem din ecuație presiunea socială. Pentru că acum discutăm de femei, nu de copile. Iar o femeie ar trebui să știe ce vrea și ce valoare are, corect?)

Mă gândesc că inconștient jignim abilitatea acelei persoane de a fi disciplinată. Pentru că aspectul fizic nu depinde doar dacă facem gimnastică, fitness sau dacă ridicăm greutăți. Depinde foarte mult de ce mâncăm. E super ușor să ridici greutăți juma’ de oră sau să mergi la o oră de zumba. Însă prin comparație, este infinit mai greu să fii atent la ce mănânci în restul zilei, când nu faci gimnastică sau fitness.

Oare ce s-ar întâmpla dacă nu am jigni? Aspectul fizic deteriorat al unei prietene/cunoștințe care în general are grijă de cum arată, ar trebui să fie un semnal de alarmă, nu? Înseamnă că la mansardă se petrece ceva care a destabilizat-o.

Ce s-ar întâmpla oare dacă în loc de a jigni, am ajuta acea prietenă să crească pentru a-și atinge potențialul maxim? Tuturor ne plac lucrurile frumoase, nu? Iar o femeie fericită, radiază frumusețe.

Cum se jignesc bărbații când au ciudă unul pe altul? Sau când nu le convine ceva? Lăsa-ți un comentariu, că sunt curioasă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: