Femeile și greutatea

Oare de ce sunt femeile atât de obsedate de greutate? Și nu doar de a lor, dar și de a altor femei?

Dacă am epuizat toate răutăcismele pe care putem să le spunem altor femei, ne vom întoarce cu siguranță la cele legate de greutate, cu care probabil că am început. De ce? Pentru că ating cel mai bine.

Nu contează că are părul ca o mătură. Va schimba balsamul și ta-da! E ca o păpușă. Nu contează că i s-a dus firul de la ștramp sau i-a sărit oja de pe trei unghii. Sunt chestii care se pot repara foarte ușor.

Ei bine, când vine vorba de fizionomie per total, femeile se împart în două categorii: grăsane sau anșchilopate (cuvânt care spre marea mea mirare nu apare în dicționar!).

Da, da. Cea mai ușoară metodă pe care o poate folosi o femeie pentru a jigni altă femeie este să îi spună că s-a îngrășat. Oare de ce?

(Haideți să scoatem din ecuație presiunea socială. Pentru că acum discutăm de femei, nu de copile. Iar o femeie ar trebui să știe ce vrea și ce valoare are, corect?)

Mă gândesc că inconștient jignim abilitatea acelei persoane de a fi disciplinată. Pentru că aspectul fizic nu depinde doar dacă facem gimnastică, fitness sau dacă ridicăm greutăți. Depinde foarte mult de ce mâncăm. E super ușor să ridici greutăți juma’ de oră sau să mergi la o oră de zumba. Însă prin comparație, este infinit mai greu să fii atent la ce mănânci în restul zilei, când nu faci gimnastică sau fitness.

Oare ce s-ar întâmpla dacă nu am jigni? Aspectul fizic deteriorat al unei prietene/cunoștințe care în general are grijă de cum arată, ar trebui să fie un semnal de alarmă, nu? Înseamnă că la mansardă se petrece ceva care a destabilizat-o.

Ce s-ar întâmpla oare dacă în loc de a jigni, am ajuta acea prietenă să crească pentru a-și atinge potențialul maxim? Tuturor ne plac lucrurile frumoase, nu? Iar o femeie fericită, radiază frumusețe.

Cum se jignesc bărbații când au ciudă unul pe altul? Sau când nu le convine ceva? Lăsa-ți un comentariu, că sunt curioasă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.