„Influencer-i”

Am început acest articol acum 3 luni, însă cuvintele nu s-au pus în ordinea corectă. Când zic că l-am început, mă refer că am scris titlul și atât :-)

Vreți să deveniți un influencer? Dacă da, motivul sunt banii? Și Hitler a fost un influencer și uite ce a adus în lume. Sunt mulți cei care încearcă să vândă ideea asta pe net. Că ai șansa de a fi nu știu cum, de a-ți lua viața în propriile mâini și de a influența viața altora. Dar, chiar asta se dorește? Să influențezi conștient pe alții?

Nu există un sentiment asemănător cu cel pe care cineva îl încearcă atunci când ajută total dezinteresat alți oameni. Și aia este tot influență!

IMG_20190507_132324.jpg

Ia uitați ce am văzut într-o benzinărie. Nu știu autorul și nici nu mă interesează, deși parcă îmi suna cunoscut numele lui.

După cum vedeți cartea era țiplată. Aș fi fost curioasă să o răsfoiesc puțin. Doar de curiozitate să văd și eu tehnicile alea minunate care m-ar face să promovez într-un job unde nu există mai sus și să devin influentă.

Dacă stau să mă gândesc, a-ți face relații avantajoase înseamnă că manipulezi cumva, nu? Sună de parcă oferi ceva ca să îți ceri serviciul înapoi la un moment dat.

Și ce e cu câștigatul încrederii? Asta nu ar trebui să fie un scop. Ar trebui demonstrat că se poate avea încredere în tine. Dacă ai nevoie să câștigi încrederea cuiva, înseamnă că ai o problemă cu încrederea de sine.

Dar uite așa se manipulează masele. Se pun împreună câteva cuvinte care se tot vehiculează pe internet sau la televizor și vor vrea mulți să câștige bani din asta (că doar e ușor!!), fără să știe ce implică decizia luată în favoarea cărții respective.

Nu vreau să fiu înțeleasă greșit: sunt total de acord cu cărțile care explică unele lucruri pe care altfel nu aveai cum sa le înveți însă nu cred că a fi „influencer” (în sensul în care internetul promovează acest lucru) se poate învața. Ori ești, ori nu. Iar cei care chiar sunt, au personalități foarte puternice. Mi se pare că domină prin prezența lor. Și nu se bat cu mâna în piept că sunt!

Însă ce fac ei este deopotrivă interesant și periculos. De ce? Pentru că o fac conștient și pot schimba macazul foarte ușor, iar în loc să arate lucruri frumoase și bune, să promoveze lucruri care fac lumea să fie un loc trist.

Fiecare om poate avea o opinie despre orice, atâta timp cât se documentează despre respectivul lucru și gândește puțin. În plus, este liber să și-o exprime, cel puțin în societățile care permit acest lucru. Asta nu îl face un influencer.

Ești influencer când interacționezi cu colegi de serviciu, școală, prieteni, amici, rude ș.a.m.d.

Ești influencer pentru că exiști!

Poate nu vei descoperi niciodată cum ai schimbat viața celor din jurul tău, însă pentru simplul fapt că exiști, ești influencer.

Și cel mai important, ești influencer dacă ești părinte. Iar consecințele acțiunilor și vorbelor tale vor dăinui, fie ca exemplu, fie ca anti-exemplu.

Dacă nu îți ies bani, nu ești un influencer în sensul în care vor băieții ăștia de pe internet să vândă conceptul. Însă dacă vrei asta, trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru vorbele și acțiunile tale.

Însă repet: nu cred că a fi influencer se poate învața.

Nu deveniți manipulatori, ci exemple demne de urmat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: