Antreprenori

Dacă găsiți pe instagram sau facebook produse sau servicii oferite de antreprenori locali, ce faceți? Ignorați? Vă uitați la oferta lor, măcar de curiozitate? Sau preferați corporațiile mari?

Sincer să vă spun, eu ma uit la oferta antreprenorilor români. Așa a început Dedeman-ul și Emag-ul, nu?

De ce să nu încurajăm pe cei care vor să iasă din normalitate? Nu merită? E un efort să faci ceva în țara asta. Chit că nu ai un business propriu zis și desenezi din când în când pentru 100 lei.

Am o prietenă al cărei vis este să aibă un studio unde să poată să deseneze. E cea care a făcut tabloul din dreapta, din imaginea de mai jos.

O să râdeți, dar e greu să fii muritor de foame încercând să construiești un studio. Prin urmare, are un job care îi plătește facturile cât lucrează la visul ei. Baby steps, pentru că e destul de dificil.

E o persoană talentată și de fiecare dată când am văzut desene ale e care mi-au plăcut, i-am dat bani pe ele, chiar dacă voia să mi le dea gratis. De ce? Pentru că munca trebuie răsplătită. Talentul trebuie răsplătit.

E atât de ușor de judecat că “de ce ăla face așa și nu altfel”, însă nu ne dăm seama că nu noi am făcut. Nu noi luăm deciziile. Nu avem dreptul să judecăm.

Nu trebuie să fim împotriva corporațiilor, pentru că reprezintă o realitate pe care nu o putem dizolva. Însă putem să încurajăm pe cei care încearcă să facă ceva pe cont propriu, chiar dacă sunt la început și e încă mic.

Pe noi ne costă atât de puțin, iar lor le dă atâta încredere că se poate!

Mă gândisem inițial să nu combin borcanele, însă am acest blog pentru că cineva a avut încredere în mine că am talent la scris. Prin urmare, am publicat independent pe Amazon niște cărți scrise de mine.

Sunt mândră de ce am realizat, pentru că nu a fost chiar ușor.

Va prezint în dimineața asta una dintre ele: Intertwined.

Bineînțeles că e sub un penname. :-)

E o poveste despre o tipă psiholog care are parte de mulți pacienți dificili, toți cu programări în aceeași zi. Știm cu toții că într-o zi, într-un moment, viața se poate schimba radical. Exact asta i se întâmplă ei.

Știu că eu am scris-o și poate sunt parțială, însă îmi place enorm de mult ce final am creat!

Se poate lua și în format paperback, pentru că știu că nu toată lumea are kindle pentru e-book-urile pe care le oferă Amazonul.

Link către Amazon UK este aici. Se găsește pe toate amazoanele, dar cel de .com o să trimită din State și mai e vama de plătit și asta e chiar pointless to do.

Știți, dintre toți prietenii mei cărora le-m zis, au fost foarte puțini (3 sau 4) care au cumpărat ce am scris, deși toată lumea m-a felicitat și m-a încurajat pe mai departe. Straniu, nu? Ca să nu zic dezamăgitor.

Anyway, vă invit să citiți. Mai jos review-ul unei prietene care a citit cartea. (m-a bucurat enorm că i-a plăcut!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: