Polyamory

Am aflat de curând de conceptul de polyamory. Practic ești într-o relație foarte foarte deschisă cu mai mulți parteneri în același timp, atât din punct de vedere romantic cât și sexual. Totul este consensual. Tot.

La o căutare superficială pe internet, conceptul nu e chiar atât de recent pe cât credeam eu. Dar, no, știți cum e. Când te interesează doar ceva anume, nu prea îți întinzi antenele după alte chestii. Trecem finuț peste :-)

Ce mă frapează este mentalitatea oamenilor care sunt în stare să facă așa ceva. Adică, ai o soție și un copil, dar e drăguț să mai ai și o prietenă, lurking around, pentru a satisface atât ție cât și nevestei tale anumite nevoi.

Nu cred că suntem făcuți să nu fim ființe sociale. Avem nevoie de comunități (pe principiul cine se aseamănă, se adună), de familie (pe care o avem sau pe care ne-o creăm), de prieteni și de relații incerte cu fel de fel de persoane (că sunt colegi de birou, că ne ajutăm când avem nevoie, dar nu vorbim niciodată de nimic altceva ș.a.m.d.). Dar nu pot să înțeleg cum ai putea să aduci pe cineva într-o relație intimă, care se vrea profundă și unică.

Nu sunt împotriva acestui lucru, dar efectiv nu e ceva ce mi se potrivește. Nu vreau atenția partenerului distribuită către altă femeie. Nu pot fi de acord cu asta. Pentru mine asta înseamnă că ceva nu merge, că ceva lipsește în relația respectivă.

Dacă o luăm pe parte sexuală, poate aș înțelege ca un bărbat să nu poată concepe să fie doar cu o singură femeie mereu și ca să evite secretele și dramele, alege polyamory în locul înșelatului tradițional. Tradițional te duci cu una/unu’, îți iei de la persoana respectivă ce ai nevoie, partenerul nu știe și ta-da! Târâi o relație pe care nu poți sau nu vrei să o rupi. Ții totul secret și când nu mai poți să ții în tine tot, mergi la terapie sau faci vraiște una dintre relații.

Însă, cum să împarți așa de ușor un partener cu altcineva? Asta este întrebarea care îmi tot vine în minte. E ca și cum recunoști deschis că nu există nici o conexiune mai adâncă decât ce e pus pe masă unde văd toți, că she’s not your lobster and you’re not hers…

Ați putea împărți atât de ușor și de deschis partenerul/-a cu altă persoană?

Și mai important… ați putea să suportați ca partenerul/-a să vă împartă cu altcineva și să nu vă acorde întreaga atenție? Nu vi s-ar rupe inima?

broken heart love sad
Photo by burak kostak on Pexels.com

Photo credits: WordPress Free Photo Library

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: