Am văzut pe internet o rețetă pentru micul dejun care consta în pâine prăjită, avocado strivit, ou făcut papară și somon.
Ei bine, am tot vrut să o încerc, dar azi nu am avut somon 😅
Cred că somonul elementul care dădea the special twist combinației, dar cum nu am avut, am improvizat. Ce am făcut a fost să pun niște sare cu umeboshi peste avocado, ca să îi dea un gust, ca altfel ar fi fost puțin cam… ew.
Umeboshi e pruna japoneză care e acră ca nevoia. Fiind doar fulgi finuți în sare normală, sarea respectivă e ușor acrișoară. Apropo, o am de când am fost în Japonia, nu cred că s-ar găsi la noi.
Pentru că nu am amestecat tare bine avocado cu sarea respectivă, am avut parte și de gustos și de fad.
Data viitoare clar o să încerc cu somon afumat!
Se zice despre avocado că este foarte nutritiv, dar eu am o relație love-hate cu el, mai degrabă hate. Adică mănânc rar pentru că nu mă încântă în mod special gustul lui.
În combinația asta a fost tare bun! De abia aștept să văd cum e cu somon.
Cealaltă felie de pâine prăjită e cu icre. Atât am căutat să nu aibă conservanți sau e-uri… Am găsit doar o marcă până la urmă.
Micul dejun a fost completat de o salată de castraveți cu puțină sare (normală, de data asta) și un ceai verde japonez.
Sper să vă placă avocado toast, dacă veți încerca!
Leave a Reply