Avocado toast

Am văzut pe internet o rețetă pentru micul dejun care consta în pâine prăjită, avocado strivit, ou făcut papară și somon.

Ei bine, am tot vrut să o încerc, dar azi nu am avut somon 😅

Cred că somonul elementul care dădea the special twist combinației, dar cum nu am avut, am improvizat. Ce am făcut a fost să pun niște sare cu umeboshi peste avocado, ca să îi dea un gust, ca altfel ar fi fost puțin cam… ew.

Umeboshi e pruna japoneză care e acră ca nevoia. Fiind doar fulgi finuți în sare normală, sarea respectivă e ușor acrișoară. Apropo, o am de când am fost în Japonia, nu cred că s-ar găsi la noi.

Pentru că nu am amestecat tare bine avocado cu sarea respectivă, am avut parte și de gustos și de fad.

Data viitoare clar o să încerc cu somon afumat!

Se zice despre avocado că este foarte nutritiv, dar eu am o relație love-hate cu el, mai degrabă hate. Adică mănânc rar pentru că nu mă încântă în mod special gustul lui.

În combinația asta a fost tare bun! De abia aștept să văd cum e cu somon.

Cealaltă felie de pâine prăjită e cu icre. Atât am căutat să nu aibă conservanți sau e-uri… Am găsit doar o marcă până la urmă.

Micul dejun a fost completat de o salată de castraveți cu puțină sare (normală, de data asta) și un ceai verde japonez.

Sper să vă placă avocado toast, dacă veți încerca!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.