Cum ar fi să facem ce ni se potrivește?

Vremurile se schimbă. Nu pot să înțeleg dacă în bine sau rău, însă cumva mi se pare că devin mai… reale.

Foarte probabil că această înșiruire de cuvinte n-are nici o noimă acum. Pot să îmi dau seama că nu exprimă ce gândesc și că are mai multe sensuri.

Sunt multe curente în social media. De la LGBTQ până la “be real to yourself” și fel de fel de mesaje motivaționale.

Cred că avem o viață atât de comodă încât ne plictisim foarte tare și ca să o condimentăm puțin, ne creăm singuri puțină dramă, ca să cerșim atenția necunoscuților pentru a compensa ce nu am primit acasă.

Ia să ne gândim puțin. Pe vremuri dacă voiai să mergi din punctul x in punctul y, puneai șaua pe cal și țup-țurup galopai până la destinație. Erau și dezavantaje: vremea putea să fie nasoală, mijlocul de transport obosea, trebuia hrănit și tratat corespunzător pentru un transport optim.

Au fost unii oameni care au zis că vor ceva mai comod. Și au ajuns să construiască o mașină. Cu siguranță că nu le-a ieșit bine din prima zi… Au tot încercat până le-a ieșit și au continuat să o îmbunătățească până când li s-a terminat timpul și a venit altcineva, la fel de pasionat ca ei, și a continuat lucrul în același fel.

Azi? Azi dacă ceva nu iese din prima, ne bosumflăm, punem la o parte ce am început și pornim pe altă cale fără pic de regret.

Cred că de-a lungul timpului s-a pierdut din perseverență. Probabil și din cauză că societatea a ajuns într-un punct în care ca să “ajungi undeva” trebuie să ai o diplomă. Mai puțin contează ce diplomă sau dacă ești bun în domeniul pe care l-ai studiat. Mai mult contează să ai foaia aia de hârtie care zice că (teoretic) ai învățat.

Am terminat ingineria. Am o colegă care din facultate a început să tundă și să ia lecții de hair stylist. Ei bine acum are salonul ei, foarte bine pus la punct și foarte fain făcut. O altă colegă e make-up artist. Și pare că se și pricepe, din ce postează pe social media.

Vă dați seama cât de sus ar fi fost fetele ăstea în domeniile pe care le-au ales dacă nu ar fi pierdut 4 ani de facultate învățând ceva ce nu era pe elementul lor?

Ar fi fain să poți să și trăiești din meseria care ți se potrivește.

Asta cu să fii real to yourself e destul de promovată în ultimul timp. Și cred că este un lucru bun. Nu trebuie să fim toți ingineri, manageri sau marketing people. Suntem diferiți, ne atrag lucruri diferite. Realizăm lucruri diferite la niveluri diferite.

Important este sa ne ascultăm instinctul și mai ales să ajutăm copiii să descopere care este domeniul care îi împlinește.

Comments are closed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: