Valoare adăugată

Am tot auzit și citit în ultimul timp că trebuie să ne înconjurăm de oameni care aduc valoare vieții noastre, care ne umplu de energie în loc să o secătuiască de fiecare dată când ne întâlnim cu ei, de oameni care cred în noi și ne susțin. Bineînțeles că și noi trebuie să îi susținem și să îi ajutăm pe cei care cred în noi și sunt alături de noi, nu?

Trebuie să existe reciprocitate. Știm asta. Dar câți dintre noi acceptăm ajutor și nu oferim îanpoi nimic? Câți dintre noi ne bucurăm când cineva ne spune ceva care ne face să ne simțim bine, dar nu suntem nici măcar o secundă atenți la ce trăiește acea persoană? Câți dintre noi nu ezităm să lăsăm în urmă prietenii, relații doar pentru că nu mai avem nici un beneficiu în urma lor?

Cred că mai mult sau mai puțin conștient, cu toții facem ordine printre oamenii pe care îi avem alături, fie că sunt familie, prieteni, colegi ș.a.m.d. Dacă nu ne simțim bine în oraș în compania unor colegi, data următoare când ne invită, găsim scuze sau altceva de făcut astfel încât să nu fim nevoiți să mergem.

Însă trebuie să fim atenți la persoanele de lângă noi și să avem răbdare, așa cum și alții au răbdare cu noi. Unii oameni se deschid mai greu în relații, fie ele intime, fie doar de prietenie, fie strict de afaceri. Încrederea și respectul se câștigă. Și este la fel de adevărat atât din perspectiva lor, cât și din a noastră! Ne putem trezi că ținem la distanță sau înlăturăm oameni care cu adevărat ne vor binele. Doar să nu ne trezim că suntem singuri și nu știm în ce direcție vâslim.

SONY DSC

Relațiile evoluează. Noi ne schimbăm. Lumea din jurul nostru de schimbă. Oamenii vin și pleacă din viața noastră. Noi intrăm și ieșim din viața altora. Rămân în urmă experiențe, amintiri, sentimente, cicatrici. Toate filtrate prin felul nostru unic de a fi, prin personalitatea pe care o avem. Nu ar trebui să fim ancorați în trecut, dar nici nu avem voie să îl uităm deoarece el ne-a adus unde suntem în acest moment.

 

trecut_prezent_viitor (1)

Totul se poate schimba cu o decizie. Iar decizia respectivă ar putea fi… să oferim valoare celor din jur. Să ne oferim nouă înșine valoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.