Cu cine ne comparăm?

Cum putem să facem o comparație potrivită între noi și cei din jurul nostru? O întrebare pertinentă, mai ales că ne comparăm zilnic cu cei din jur, nu? Nu ziceți că nu v-ați comparat măcar o dată cu prieteni sau rude sau celebrități pentru că nu pot să cred asta. Cu toții am făcut comparații de genul ăsta, la un moment dat. Unii poate încă o fac la fel de des, unii din contră, încearcă să nu.

Ne punem la zid pe noi înșine deoarece ni se pare că nu suntem la fel de buni ca cei pe care îi admirăm. Ne ridicăm moralul punându-i la pământ pe cei pe care îi desconsiderăm.

Dacă noi suntem dați drept exemplu de urmat, suntem plini de noi. În schimb când suntem puși jos reacționăm cât se poate de agresiv, doar ca să demonstrăm că nu suntem așa cum am fost etichetați.

Dar ce pierdere de timp este să ne comparăm cu alții! Suntem diferiți. Unici. Fiecare cu felul lui de a fi. Fiecare cu experiențele lui. Fiecare cu viața lui. Fiecare cu deciziile lui. Fiecare cu talentele lui.

Trebuie să ne uităm în față, la drumul nostru, nu în stânga și în dreapta, deoarece la un moment dat o să ne dăm seama că nu mai deslușim poteca pe care o aveam înaintea noastră din cauza buruienilor.

Trebuie să creștem și să evoluăm, nu să ne pierdem timpul uitându-ne la iarba de dincolo de gard.

Cum putem să facem o comparație potrivită între noi și cei din jurul nostru? Ei bine, nu este posibil. Nu am fost crescuți în același fel, nu am fost educați în același fel, nu am luat aceleași decizii, nu am avut aceleași persoane lângă noi și mai ales nu avem același drum de parcurs.

Comparații

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: