Schimbările mici fac diferențe mari

Oamenii se schimbă în timp, chiar dacă unii nu recunosc. Uneori se schimbă drastic, alteori foarte puțin. Atunci când îi ai alături, îți dai seama de schimbări și le accepți, pentru că și tu la rândul tău te schimbi, iar cei de lângă tine acceptă schimbările prin care treci. Însă atunci când nu mai sunt lângă tine și interacțiunile se răresc foarte mult, atunci schimbările par enorme, deși de multe ori sunt doar lucruri mici care se acumulează în timp.

changes

Schimbările mici fac diferențe mari în timp. De asta nu recunoaștem prietenii vechi pe care nu i-am mai văzut de mult. Pentru că nu am fost up-to-date cu ce au schimbat în timpul când nu le-am fost alături.

Nici o persoană nu rămâne la fel. Cu toții ne schimbăm și ne adaptăm la mediul în care ne petrecem majoritatea timpului sau la felul de a fi al persoanelor cu care interacționăm. Când nu ne putem adapta, încetăm interacțiunea.

Este în firea noastră să ne schimbăm, să evoluăm. Uneori, în interiorul nostru nu ne mai simțim confortabil și atunci facem o schimbare. Cel mai ușor exemplu este atunci când femeile se duc la coafor și se întorc cu altă culoare sau cu total altă lungime a părului. Au vrut o schimbare… Poate nu părul trebuia schimbat, însă au simțit că trebuie să se întâmple ceva diferit și cum nu știau ce, au încercat să ia controlul and make it happen.

Când totul este confortabil schimbările sunt mici. Sunt puțini oameni care simt că trebuie să evolueze și vine din ei motivația să facă ceva în sensul ăsta. De ce să schimbi dacă totul e bine? Nu? De ce să evoluezi dacă nu este nevoie de așa ceva?

Schimbările cu adevărat mari sunt atunci când lucrurile nu sunt ok. Când suntem forțați de împrejurări să ne adaptăm. Iar atunci puterea de adaptare decide cine va deveni mai puternic și va evolua mai mult.

Însă nu trebuie să așteptăm să ne fie rău ca să evoluăm. Trebuie să vină de la noi dorința de a fi mai mult decât suntem! Cu toții putem, trebuie doar să o facem conștient.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: