Cum ne îngrijim?

Sunt extraordinar de multe produse pe piață care fac „minuni” corpului. Ba fac ridurile să dispară, ba celulita să nu mai fie vizibilă, ba părul este mătăsos, lucios sau mai știu eu cum… Este absolut extraordinar! Nici nu știi pe ce să mai pui mâna, să încerci să îți păstrezi aspectul fizic în limitele standardelor pe care ți le-ai impus singură.

Însă… chiar așa să fie? Nu suntem chiar atât de ușor de păcălit, însă mai cădem în plasă uneori, nu-i așa?

Un episod dintr-un talk-show la care mă uitam a fost un trigger pentru mine. M-a făcut să realizez că e posibil să abordăm problema greșit și chiar mai mult decât atât suntem încurajați să continuăm în acest sens.

Dăm un exemplu? Cel mai banal: căderea părului. Uneori ne cade părul foarte mult, așa-i? Părul cade și apoi crește la loc. Se regenerează, la fel ca toate celulele din corpul nostru. Însă când ne cade părul, care este primul lucru pe care îl facem?… Schimbăm pe un șampon anti-cădere. Căutăm tratamente care să împiedice căderea părului. Cum de avem în minte că dacă „hrănim” de la exterior părul, acesta își va reveni miraculos? E ca și cum am scăpa de sete dacă stăm în apă.

nutrition (2).png

Părul de unde își ia nutrienții? Din corpul nostru, prin rădăcina lui care e prinsă în stratul profund al pielii. Prin urmare îl hrănim cu adevărat prin ceea ce ingerăm. Și ce ingerăm? Mâncare sau chimicale? Good question, nu?

Continui? Buze uscate sau piele uscată, nu din cauze externe (ger extrem, spre exemplu). Ce facem? Hidratam buzele. Cum? Ruj, strugurel, după preferințe. Doamne ferește să ne hidratăm întregul corp bând ceva apă…

Corpul nostru ca un tot funcționează într-un mod complex și interesant. Își ia tot ce are nevoie din alimentație. Într-adevăr, există unele tratamente care sunt benefice doar dacă sunt aplicate la exterior (nămolul, spre exemplu), însă tot ce ne trebuie pentru a funcționa la capacitate maximă vine din alimentație.

Când ne îmbolnăvim de te miri ce, primul lucru pe care îl propune doctorul care este? Regimul alimentar, nu? Corpul este în dezechilibru și trebuie să îl ajutăm să ajungă din nou pe șine, ca să ne simțim bine.

Luați decizia să vă hrăniți corpul cu lucruri sănătoase – check the labels. Vorba aia, oare chiar ne-am sensibilizat atât de tare și suntem alergici la atâtea lucruri, sau suntem de fapt alergici la substanțele cu care sunt tratate alimentele?

SONY DSC
Dare to be different

Nu sunt doctor, nu am studii în nutriție. Mai sus sunt observațiile mele personale și în primul rând sunt observațiile mele pentru mine. :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: