Cyber stalking

Am auzit acest termen undeva, dar sincer nu mai știu exact unde. Însă ideea e că mediul online ne ajută foarte mult să ne hrănim obsesiile, mai ales cele legate de persoane care au fost sau sunt în viața noastră și cu care nu avem o relație extraordinară. De ce spun asta? Păi o relație extraordinară dintre doi oameni e 90% în persoană.

Cum să te apropii de cineva dacă nu tăiești anumite lucruri cu acea persoană? Fie că e o masă bună la restaurant sau un muzeu, sunt experiențe care deși sunt trăite împreună, cu siguranță sunt percepute diferit de fiecare în parte. Și cât de tare e când suntem mai mulți adunați și povestim despre același eveniment și ne dăm seama cât de diferit l-am perceput! 

În zilele noastre e greu să îți vezi de viață când poți să vezi ce a făcut X sau Y fără ca ei să știe că te uiți. Și nu e vorba aici doar de foste relații, ci de oameni cu care te și întâlnești în viața de zi cu zi, sau oameni cu care nu ai mai vorbit de ani de zile, iar singura legătură dintre voi e cea online, sau pur și simplu de influenceri care au trecut de stadiul de a aduce valoare și încearcă să te convingă să cumperi cine știe ce produse (acestea fiind sponsored ads). 

SONY DSC

Cyber stalking nu aduce nimic bun. În loc să ne întindem după telefon ca să mai vedem ce au mai făcut cunoscuții (sau, mai rău, necunoscuții!), ar trebui să căutăm să creăm valoare pentru noi. Altfel ce sens are să avem atâta informație la dispoziție dacă nu ne folosim de ea cum ar trebui? 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: