Confort vs fericire

Multe persoane confundă confortul cu fericirea. Probabil datorită educației sau ideilor pe care și le-au dezvoltat de-a lungul timpului cu privire la aceste două aspecte.

Este foarte ușor să ajungi să fi confortabil într-o situație sau într-o relație. Lucrezi ceva timp la confortul pe care îl dorești, dar atunci când îl atingi, te relaxezi. Unele persoane se relaxează prea mult. Și de aici pornesc multe probleme într-o relație.

Confortul nu este egal cu fericirea, iar fericirea rareori înseamnă doar confort.

20200208_221150_0000.png

Distincția trebuie să fie clară pentru ambii parteneri. Da, este necesar să te simți confortabil într-o relație. Să poți să îți arăți o parte a sinelui la care nu toată lumea va avea acces vreodată.

Și da, e necesar să știi că te poți baza pe partenerul tău pentru a îți oferi acele lucruri (materiale și de suflet) care te fac să te simți așa cum îți dorești și cum consideri că meriți.

Însă așa cum partenerul îți oferă acele lucruri și momente și îți face viața frumoasă, tot așa trebuie și tu sa le oferi la rândul tău. Nu trebuie să devii prea confortabil primind. Și nu ar trebui să fie deranj să oferi. 

Sunt multe relații care văzute din afară par și nu par oki. E ceva cu ele, dar nu poți să pui exact punctul pe i. La fel de multe relații se simt așa și din interior, dar rutina zilnică, copiii și acel confort pe care deseori îl confundăm cu fericirea, ne împiedică să ne dăm seama cum ne simțim de fapt. 

Vorba cântecului, if it makes you happy then why the hell are you so sad?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.