Iertarea de sine

Încep cu pași mici și șovăitori my journey of the soul. 

Este foarte dificil să te ierți pe tine însăți. Uneori nici nu ne dăm seama pe cine suntem supărați și cu siguranță e mult mai ușor să dăm vina pe alții. Să fim serioși, e mai comod să nu ne asumăm responsabilitatea pentru situația în care suntem decât să recunoaștem că noi suntem de vină că suferim. 

Am citit un comentariu pe internet că dacă iertăm pe cei din jurul nostru înseamnă că admitem că noi am fost de vină și practic suntem slabi. Nu cred că este adevărat. Dacă putem să iertăm cu adevărat, fără resentimente, fără compromisuri, înseamnă că am învățat ce aveam de învățat din acea situație, și putem avea closure. Nici pe departe nu înseamnă că suntem slabi. 

De multe ori, din cauza ego-ului, este foarte dificil să recunoaștem că am greșit. Însă nu ar trebui să fie așa. Trebuie să putem să ne privim cu claritate deciziile și să înțelegem de ce le luăm, nu? Nu are sens să așteptăm să ne ajute cei din jurul nostru să ne înțelegem trăirile pentru că ei văd doar o parte a noastră – cea pe care noi alegem să o arătăm. În schimb, noi știm ce se întâmplă înăuntrul nostru și încet-încet ajungem să ne cunoaștem mai bine. Să știm care ne sunt limitele, standardele, așteptările și… decepțiile.  

Trebuie să fim conștienți dacă ne-am dezamăgit și dacă am facut ceva care nu a fost la standardele pe care noi înșine ni le-am impus. Trebuie să ne dăm seama de ce am acționat așa cum am făcut-o și să schimbăm procesul ca să facem ce este true to ourselves. 

Iertarea de sine e un proces care se cizelează în timp. Și este un proces foarte anevoios deoarece este dificil să scapi de regrete, de frustrări și de judecata propiului sine. 

20200212_174312_0000.png

Comments are closed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: