Femei puternice

Am citit de curând un articol despre femei puternice. Am primit link-ul de la o prietenă, dar nu l-am păstrat pentru că era plin de clișee pe care le-am mai auzit.

Se zicea că ele nu își doresc nimic material pentru că au tot și pot să facă rost; că vor relații intime profunde; că au nevoie de cineva să le domine puțin pentru că sunt puternice mai tot timpul și trebuie să mai predea frâiele ș.a.m.d. bla-bla.

Hai să ne gândim altfel. Dacă în loc să zicem că sunt „femei puternice”, am zice că sunt „femei care nu sunt codependente din punct de vedere financiar de un partener”? Nu cumva se schimbă total perspectiva? Dacă au bani înseamnă că sunt puternice?! Nope. Înseamnă că au o anume putere (în funcție de câți bani au). E total altceva.

Cu toții avem un rol în lumea asta. Cum ar fi dacă ne-am gândi că unii dintre noi trebuie să învețe să nu mai fie codependenți, iar alții să îi ajute pe primii să atingă acel scop? E doar un gând. Un exemplu, dacă vreți.

Fiecare are drumul lui și nici un drum nu e la fel. Da, sunt oameni care nu au griji din punct de vedere financiar, dar asta nu înseamnă că nu au alte frământări. Sunt oameni care nu au griji din punct de vedere emoțional, însă au alte greutăți, fie financiare, fie de altă natură.

„Femeile puternice au nevoie de un bărbat mai puternic decât ele”? Really? Says who? Un articol scris în grabă și predat fix la deadline? Să fim serioși! Nu e oki să-i judecăm pe cei din jurul nostru, nici din punct de vedere material, nici din punct de vedere spiritual, nici pe alt plan. Pur și simplu nu știm cum e să fim în locul lor și niciodată nu vom ști. Nu știm de ce anume au nevoie persoanele din jurul nostru. Știm doar de ce avem noi nevoie. Fiecare dintre noi caută pe cont propriu ceea ce simțim că lipsește.

În loc să căutăm fel de fel de ace în carul cu fân și să ne irosim timpul gândindu-ne la „femei puternice” și de ce au ele nevoie, mai bine ar fi să investim timp să ne dăm seama ce avem noi nevoie. Asta dacă vrem să ne mai și rămână destulă viață și timp să găsim acea piesă lipsă din puzzle-ul nostru.

strength

Comments are closed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: