Lecții de învățat

ă dimineața!

Să continuăm puțin ideile din articolul de ieri. După cum spuneam fiecare dintre noi are lecții de învățat. Azi o sa mă refer doar la partea de relații.

Ce trebuie să învețe oare oamenii care au mai multe relații? Sau trebuie doar să ardă și să încheie ce au început cu acele persoane și asta e posibil doar prin a fi într-o relație intimă? Când spun „relație intimă” nu ma refer la sex, ci la toată intimitatea pe care o aduce o relație în viața cuiva.

Noi, tinerii, ne uităm cu o ușoară invidie la cei mai în vârstă care spun că sunt de 30-40 de ani împreună. Însă nu trebuie să uităm că vremurile erau altfel atunci. Nu conta dacă te înțelegeai sau nu când erai doar tu cu partenerul, cuplul rămânea cuplu în ochii privitorilor.  Era pus un show pentru cei care nu făceau parte din cercul restrâns al familiei.

Mai sunt și astăzi relații care durează de ani buni, fără să se degradeze. Cred că asta înseamnă că cei doi parteneri au de învățat pe alte planuri, nu pe cel intim, nu?

Îmi aduc aminte de o prietenă, doamnă mai în vârstă care nu mai e printre noi, care mi-a zis de câteva ori că ea îl simțea pe bărbatul ei ca fiind un suflet bătrân care o protejează. Ce frumos spus! Deși destul de diferiți, au fost parteneri care se completau.

Nu știu cum e să fiu lângă un suflet care protejează, dar mi-ar plăcea să mă simt așa de confortabil în preajma cuiva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: