Liste de bifat

Cu siguranță aveți ceva liste de bifat. Cu toții avem. Că e școală, job, căsătorie, copil, casă, mașină, nu contează. Există undeva în mintea noastră un curs al vieții pe care trebuie să îl urmăm. 

Dar oare… chiar trebuie? Nu e doar confortul colectiv cel care dictează lucrurile care sunt de bifat pe lista aia dinăuntrul nostru? Un confort născut din tumultul vremurilor trecute și care însă se păstreză într-un mod irațional?

Sau poate e doar un instinct animalic care ne face să ne adaptăm pentru a supraviețui? 

„Trebuie să ai un soț”

„De ce?”

„E obligația ta față de societate și față de tine însăți.” 

Conversație pe bune. Nu am crezut că am o obligație de așa natură față de societate! Așa cum nici bărbații cu bani mulți care are aleg să rămână burlaci din varii motive, nu au față de nimeni obligația să ia pe cineva de nevastă. 

De ce să ne încărcăm lista noastră personală cu chestii care ne sunt impuse de societate? 

Devin doar niște programe pe care le urmăm liniștiți crezând că sunt ceea ce vrem noi de fapt. Însă chiar asta ne dorim cu toții? Nu suntem doi la fel pe lumea asta, dar toți ne dorim aceleași lucruri? 

Programele care vin din subconștientul colectiv sunt greu de schimbat dacă nu sunt conștientizate. Sunt greu de schimbat și dacă sunt recunoscute…

programe

Cred că trebuie să fim conștienți ce ni se potrivește și să fim sinceri cu partenerul nostru.  Cu cât suntem ne cunoaștem mai bine și suntem mai sinceri, cu atât vom putea fi mai fericiți. Vom fenta o grămadă de suferință și timp irosit. 

Poate nu ni se potrivește să avem un certificat de căsătorie în casă, așa cum au mulți. Poate ni se potrivește să nu îl avem, iar asta ne face să oferim tot ce avem mai bun: respect, loialitate, iubire. Și nu, nu cred că e fugă de responsabilitate. Oameni căsătoriți au divorțat sau au dispărut ca măgarul în ceață atunci când lucrurile au fost grele. Nu o foaie de hârtie te ține lângă partener. Sunt altele lucrurile. Sunt la niveluri mult mai profunde. 

Am dat exemplul ăsta pentru că e deja un clișeu. Trebuie să fii căsătorit, trebuie să faci copii, trebuie să ai o mașină. 

Dar oare nu trebuie să fii om bun? Nu trebuie să fii politicos și respectuos cu toți din jur? Ăstea nu trebuie?!

Orice liste de bifat ați avea, asigurați-vă că sunt ale voastre și nu impuse în vreun fel de către partener, prieteni, familie, cunoscuți sau societate. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: