Cum se manifestă dragostea?

No, asta e o întrebare la care e dificil de răspuns.

Așa cum fiecare dintre noi este one of a kind, așa și dragostea noastră este one of a kind, nu? Bineînțeles, că sunt caracteristici comune tuturor tipurilor de dragoste și cumva le putem clasifica.

Spre exemplu, dragostea unei mame se poate manisfesta prin întrebări deranjante; întrebări care o fac să pară că vrea să aibă control total asupra copilului.

Dragostea unui tată poate fi chestionarea foarte dură a prietenilor fiicei lui.

Dar dragostea unei iubite? Sau a unui iubit? De ce uneori dragostea față de partener devine dragoste de… părinte? Sau dragoste care mocnește încet, în loc să ardă frumos și puternic? Pentru că dragostea se transformă. Știm asta cu toții. Am simțit-o. Uneori dispare, însă uneori devine mai profundă, mai puternică decât orice altceva. 

artistic blossom bright clouds
Photo by Pixabay on Pexels.com

Dar cum o manifestăm? Sau mai bine zis: cum o arătăm partenerului? Cum îi arătăm că îl/o iubim? Cum îi arătăm cât înseamnă pentru noi că este în viața noastră? Printr-un telefon în miezul nopții? Prin gesturi mici și constante sau prin gesturi grandioase care provoacă emoții puternice?

Unii sunt mai discreți de teamă să nu fie decepționați de reacția partenerului; pe când alții sunt mai evidenți: fac fel de fel de gesturi în public sau în social media. 

Cum arătăm dragostea depinde și de momentul pe care îl alegem: una e în intimitate, alta e dacă e în public, nu? 

Cu toate că am experimentat cu toții dragostea, fiecare dintre noi o simte diferit și o arată diferit. Singurul lucru de care cred că trebuie să ne asigurăm este că orice gest care este făcut din dragoste și care în esența lui exprimă dragostea noastră pentru acea persoană să fie perceput ca atare: ca dragoste.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: