Cum se manifestă dragostea?

No, asta e o întrebare la care e dificil de răspuns.

Așa cum fiecare dintre noi este one of a kind, așa și dragostea noastră este one of a kind, nu? Bineînțeles, că sunt caracteristici comune tuturor tipurilor de dragoste și cumva le putem clasifica.

Spre exemplu, dragostea unei mame se poate manisfesta prin întrebări deranjante; întrebări care o fac să pară că vrea să aibă control total asupra copilului.

Dragostea unui tată poate fi chestionarea foarte dură a prietenilor fiicei lui.

Dar dragostea unei iubite? Sau a unui iubit? De ce uneori dragostea față de partener devine dragoste de… părinte? Sau dragoste care mocnește încet, în loc să ardă frumos și puternic? Pentru că dragostea se transformă. Știm asta cu toții. Am simțit-o. Uneori dispare, însă uneori devine mai profundă, mai puternică decât orice altceva. 

artistic blossom bright clouds
Photo by Pixabay on Pexels.com

Dar cum o manifestăm? Sau mai bine zis: cum o arătăm partenerului? Cum îi arătăm că îl/o iubim? Cum îi arătăm cât înseamnă pentru noi că este în viața noastră? Printr-un telefon în miezul nopții? Prin gesturi mici și constante sau prin gesturi grandioase care provoacă emoții puternice?

Unii sunt mai discreți de teamă să nu fie decepționați de reacția partenerului; pe când alții sunt mai evidenți: fac fel de fel de gesturi în public sau în social media. 

Cum arătăm dragostea depinde și de momentul pe care îl alegem: una e în intimitate, alta e dacă e în public, nu? 

Cu toate că am experimentat cu toții dragostea, fiecare dintre noi o simte diferit și o arată diferit. Singurul lucru de care cred că trebuie să ne asigurăm este că orice gest care este făcut din dragoste și care în esența lui exprimă dragostea noastră pentru acea persoană să fie perceput ca atare: ca dragoste.  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.