Cum să măturăm neputința

În acest moment, cu toții trăim niște vremuri incredibile și interesante sau incredibil de interesante. O să gravitez puțin în jurul subiectului, pentru că nu trebuie să ne intinăm cu lucruri urâte.

Pentru mulți în acest moment este greu faptul că în mod direct altcineva decide ce trebuie să facă. Nu e ceva ce vine de la noi în mod special, iar dacă nu facem există consecințe destul de nasoluțe.

Am vorbit cu mai multe prietene și, poate pentru că sunt femei și reacționează diferit față de bărbați, toate au zis că au avut sau că au perioade în care nu mai știu ce să facă și au ajuns ușor depresive. Incertitudinea și neputința nasc depresie. De ce așa? Doar pentru că obiceiurile pe care le aveam și care ne creau confort sunt perturbate. Și simțim că nu avem controlul asupra lucrurilor familiare. Asupra lucrurilor pe care, până de curând, le luam de-a gata.

Nimănui nu îi place să nu aibă controlul asupra diverselor lucruri pe care de obicei le stăpânea în cel mai mic detaliu. Așa că ce putem face ca să dăm la o parte nesiguranța și eventual neputința pe care le simțim? Ne luăm înapoi controlul. Cum facem asta? Ne creăm o rutină asupra căreia să avem control. O adaptăm la mediul și situația actuală. Noi decidem cum e. Nu lăsăm nimic alandala sau la voia întâmplării!

Nu știu de voi, dar pentru mine zilele trec repede, dar perioada trece greu. E o stare tare ciudată. Însă, un contează. Trebuie să ne concentrăm pe ceea ce putem controla și vedem mai apoi ce o să fie.

Simplu nu? Ce putem controla în această perioadă? Putem controla… rutina pe care o avem. Dacă schimbăm rutina, ne adaptăm perioadei acesteia. Adaptarea înseamnă evoluție, corect? Trebuie să ne adaptăm!

change

P.S. Când trebuie să facem schimbări în viața noastră, ne schimbăm rutina ca să se alinieze cu planurile pe care le avem. Ne poate lua mai mult sau mai puțin timp să ne atingem obiectivele în funcție de doua lucruri: cât suntem de determinați să facem schimbarea și de cât de mare este schimbarea.

Acum suntem obligați să avem determinarea să facem o schimbare. What a strange turn of events :) 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: