Prăjitură rapidă și răcoroasă de început de vară

Știți vorba aia cu „cine nu are bătrâni, să-și cumpere”? Ei bine, cam așa e. Unele dintre cele mai interesante lucruri le știu de la oameni mai în vârstă.

Rețeta pe care o să v-o spun e de la o doamnă care nu mai este printre noi, însă m-a influențat foarte mult. Pentru că a fost profesoară, o alintam Madam :) Așa că, vă prezint o rețetă de la Madam~

Este super-super ușoară și rapidă (și ieftină). De fapt, a durat mai mult să fac fotografiile pentru acest articol decât să fac prăji!

Ingrediente: 

SONY DSC
Compot (vișine / ananas / mix de fructe / orice compot vă place. Eu am folosit de vișine)
SONY DSC
Pișcoturi de șampanie
SONY DSC
Cremă de prăji (plic din comerț – trebuie lapte și zahăr praf pentru a o face. Am pus de vanilie)
SONY DSC
Fructe proaspete – am folosit o banană, câteva căpșuni, un kiwi și o caisă

Dacă nu aveți fructe proaspete, se pot folosi cele din compot. Eu nu am pus vișinele pentru că aveau sâmburi și mi-a fost lene să îi scot.

Totul se pune la ochi, cu excepția laptelui cu care se face crema de prăjitură. Pentru ea ar trebui respectată cantitatea indicată pe ambalaj pentru a avea consistența potrivită.

Nu puneți prea mult zahăr în cremă pentru că pișcoturile au deja zahăr și la fel și compotul.

SONY DSC
Pișcoturile se rotesc fix o dată în compot, altfel se înmoaie mult prea tare.

Pe așează pe farfurie sau pe tavă. Se pune un strat de cremă și fructe tăiate.

SONY DSC
Așa arăta primul strat de pișcoturi, cremă și fructe.

Mai trăzniți un strat sau câte mai vreți, în funcție de cât de multe ingrediente aveți.

Dați la frigider pentru vreo oră-oră jumate. Și aia e! :)

SONY DSC
A mea a avut două straturi și arăta așa înainte să intre în frigider

Nu pot să zic că m-am omorât cu aspectul estetic. hehe :-)

Enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: