Facem cel mai bine lucrurile în care regăsim o parte din noi

V-ați găsit acel ceva care vă face inima să tresalte și timpul să curgă diferit? Poate e cântatul la chitară sau poate e dirijarea unui model de avion. Poate e scrisul (în cazul meu, spre exemplu) sau poate e cântatul. Poate citiți foarte mult sau poate sunteți înnebuniți după filme.

Fiecare dintre noi avem un ceva sau mai multe ceva-uri care ne fac inima să tresalte de fericire. Și știm că acel ceva este al nostru atunci când tot ce ține de respectivul lucru se lipește de noi instant. Devenim un burete de informații și nu ne chinuim să învățăm. Pur și simplu, ne dezvoltăm foarte repede în acel domeniu.

Era vorba aia că:

Find a job you enjoy doing, and you will never have to work a day in your life.

Mark Twain

luat de aici

Adevărul este că nu mereu ceea ce ne aduce bani este și ceea ce ne place cel mai mult să facem. Iar unii oameni consideră că e mai bine să nu le combine, deoarece nu ar mai simți aceeași plăcere. Într-un fel sunt de acord. Dar dacă nu pui presiune pe tine ca să faci bani din acel ceva care îți pune sufletul pe jar, atunci banii care vin (dacă este cazul) sunt doar un bonus.

V-ați descoperit acel ceva? Sau… faceți ceva proactiv pentru asta? Sau nici nu ați început să lucrați înspre direcția asta? Sunt curioasă cum ajung oamenii să descopere ce li se potrivește și să nu urmeze aceeași cărare bătută de toți.

Mie, spre exemplu, îmi plac poveștile. Indiferent de forma în care sunt spuse: poate fi film, o melodie, o carte. Cu cât intriga este mai interesantă și mai neobișnuită, cu atât mă prinde mai tare. Prima poveste pe care am început-o a fost pentru că voiam să creez ceva din experiența pe care o trăiam. Nici până în ziua de azi nu am terminat-o. Nu cred că am scris mai mult de o pagină jumătate, însă nu fusese ideea mea to begin with, așa că nu m-a tras sufletul să o scriu. Însă cele care au urmat, le-am văzut în minte. Știam cum se dezvoltă situațiile și unde ar trebui să se ducă firul poveștii. Și mai ales… știam că nu mai citisem sau auzisem de acea intrigă vreodată.

Tot ce vreau acum este să creez povești interesante pentru mine și pentru alți oameni, indiferent unde sunt ei pe acest Pământ. Vreau să îi fac să fie pentru câteva momente în altă lume decât cea în care se află. Să nu fie personaje principale, cu responsabilități pe umeri, ci să fie observatori.

Scrisul nu este singurul lucru care îmi face plăcere și pe care îl fac fără să îmi dau seama de trecerea timpului. Mai este și fotografia. Toate fotografiile din această postare și din alte postări, sunte făcute de mine. Bineînțeles cu excepția celor care sunt creditate anumitor persoane.

Voi cum v-ați găsit lucrurile care vă atrag sufletul? Cele care simțiți că sunt cu adevărat parte din voi și din ce sunteți voi ca oameni? Nu trebuie să fie neapărat un ceva din care să câștigați bani, ci un ceva din care câștigați ceva mult mai important: viață și fericire.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: