Multitasking

Puteți să multitask? Vă iese bine? Câte task-uri puteți face deodată?

Am fost învățați că este imperativ să putem să multitask, nu? Că firma unde o să ne angajăm asta își dorește și dacă putem să o facem, o să avem un avantaj în fața celorlalți candidați.

Dar… Oare chiar așa e și în viața reală? Adică stau să mă gândesc că cei care ajung sus și sunt experți într-un anume domeniu, nu stau să multitask toată ziua bună ziua. Pur și simplu se concentrează pe ceva anume și devin ca picătura chinezească: săpând în piatră neîntreruptă. Și ajung să devină experți în acel domeniu. Poate din alte domenii știu doar lucruri de suprafață, dar în ce se specializează sunt brici. Și atunci de ce să multitask?

Dacă găsiți acel ceva care vi se potrivește, de ce să mai bateți apa în piuă în alte domenii? Mai bine să lucrăm la ce ni se potrivește și să devenim experți decât să multitask și să nu ajungem să excelăm, nu?

Asta nu înseamnă că nu trebuie să cunoaștem lucruri din alte domenii. Înseamnă că trebuie să ne adâncim doar într-unul singur. Ce ziceți. Are sens?

Haideți să adăugăm valoare nouă prin lucrurile care ne plac și ne atrag. O să fim mult mai autentici decât să încercăm să facem pe placul tuturor și să ne diluăm esența noastră prin multitasking.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.