Multitasking

Puteți să multitask? Vă iese bine? Câte task-uri puteți face deodată?

Am fost învățați că este imperativ să putem să multitask, nu? Că firma unde o să ne angajăm asta își dorește și dacă putem să o facem, o să avem un avantaj în fața celorlalți candidați.

Dar… Oare chiar așa e și în viața reală? Adică stau să mă gândesc că cei care ajung sus și sunt experți într-un anume domeniu, nu stau să multitask toată ziua bună ziua. Pur și simplu se concentrează pe ceva anume și devin ca picătura chinezească: săpând în piatră neîntreruptă. Și ajung să devină experți în acel domeniu. Poate din alte domenii știu doar lucruri de suprafață, dar în ce se specializează sunt brici. Și atunci de ce să multitask?

Dacă găsiți acel ceva care vi se potrivește, de ce să mai bateți apa în piuă în alte domenii? Mai bine să lucrăm la ce ni se potrivește și să devenim experți decât să multitask și să nu ajungem să excelăm, nu?

Asta nu înseamnă că nu trebuie să cunoaștem lucruri din alte domenii. Înseamnă că trebuie să ne adâncim doar într-unul singur. Ce ziceți. Are sens?

Haideți să adăugăm valoare nouă prin lucrurile care ne plac și ne atrag. O să fim mult mai autentici decât să încercăm să facem pe placul tuturor și să ne diluăm esența noastră prin multitasking.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: